Author Archive

Jump Start Your Business

May 16, 2011

Salam,

Setelah hampir 10thn kita di alam pekerjaan, aku tengok makin ramai yg tertarik utk menjadi entrepreneur (tiap2 tahun mesti ada budak batch kita yg berhenti kerja nk buat bisnes sendiri). So, untuk membantu kita semua menjadi lebih sukses, aku pun organise event ni dgn Virtus Associates Sdn Bhd.

Kenapa nak kena dtg? Event ni insyaallah akan menjawab soalan2 tentang masalah biz reg, co incorporation, secretarial, taxation, legal, accounting, administration, financing/loan, outsourcing, dll dan yang paling penting aku rasa supaya kita dpt tahu bisnes kawan2 jgn jadi competitor sesama sendiri.

Utk info selengkapnya sila bukak flyers ni, lepas event tu akan ada sesi minum2 dan kalau sambutan menggalakkan akan ada follow up event utk isu2 di atas dgn lebih detail lagi.

Innallillah

February 14, 2011

Salam. Ayahanda Boruz, Pakcik Salleh bin Ahmad telah pulang ke rahmatullah pd jam 12.20 pagi semalam (ahad) 13 feb 2011 di hospital Serdang kerana komplikasi paru2. Sama2 kita doakan dan sedekahkan al fatihah untuk allahyarham dan semua arwah ibu bapa kwn2 kita yg lain semoga roh mereka dicucuri rahmat.

“Ya Allah kau ampunkanlah dosa kedua ibu bapa kami dan kau kasihilah mereka sebagaimana mereka mengasihi kami semenjak kami kecil lagi…. Amin Amin ya Rabbal Alamin”

Haji 1431 Hijrah

October 15, 2010

Salam. Insyaallah 20hb ni (minggu depan) aku akan ke Mekah untuk menunaikan haji dgn mak aku.

1. Aku nak mohon maaf zahir & batin kalau ada salah dan silap.

2. Mintak halal semua makan, minum dan duit semenjak kita kenal dec 1993.

3. Kalau ada hutang budak batch yang belum aku langsai mintak tolong tangguh dulu sampai aku balik haji. Kalau aku tak balik,  claim dgn family aku.

4. Kalau ada yang hutang aku, nak bayar sebelum aku pergi pun bagus.

Insyaallah kat depan Kaabah nanti aku doakan semua budak batch kita berjaya besar dunia akhirat & friendship kita berkekalan sampai ke akhir hayat.

Nad

 

surat berharga

January 27, 2010

dlm surat dia tak ckp la suruh tambah sumbangan tp verbally ada sbb diorg ckp nk kasi gempak kena ada at least 30 kompang. aku rasa kalau nak lebih visibility baik sponsor benda lain mcm jersi bola ke, volleyball ke, etc…

-Nad

Dell Mini 10 for Sale

June 10, 2009

Ada kawan aku yang nak jual Dell Mini 10 kaler biru (baru) ada 2 unit je. harga online 1699 harga dia kasik aku 1300 je. Visit http://www1.ap.dell.com/my/en/home/notebooks/laptop-inspiron-10/pd.aspx?refid=laptop-inspiron-10&s=dhs&cs=mydhs1 for more details and specification

nad