Archive for January, 2010

surat berharga

January 27, 2010

dlm surat dia tak ckp la suruh tambah sumbangan tp verbally ada sbb diorg ckp nk kasi gempak kena ada at least 30 kompang. aku rasa kalau nak lebih visibility baik sponsor benda lain mcm jersi bola ke, volleyball ke, etc…

-Nad

sekolah hebat

January 26, 2010

“Misi mengangkat sekolah negara ini ke taraf dunia bermula semalam dengan pemilihan kumpulan pertama 20 Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) yang menyaksikan pengetua dan guru besar diberi autonomi tambahan dalam pengurusan kurikulum, kewangan dan kakitangan.” sumber Berita Harian, 26 Januari 2010

Sekolah diberi autonomi:

  • Fleksibel dalam pengajaran dan pembelajaran serta silibus bagi subjek wajib dan elektif
  • Boleh menggunakan bahasa pengantar bahasa kebangsaan atau pelbagai bahasa lain.
  • Kelonggaran menetapkan waktu pengajaran minimum sesuatu mata pelajaran.
  • Memanjangkan waktu persekolahan.
  • Membenarkan tempoh persekolahan bagi pelajar cemerlang ditamatkan setahun lebih awal (seperti kelas lompat).
  • Fleksibiliti untuk mengagihkan kewangan mengikut keperluan.
  • Pengecualian daripada perolehan secara berpusat.
  • Bajet tambahan antara RM500,000 hingga RM1 juta setahun.
  • Mengambil staf berdasarkan prestasi pencapaian dan bukan kekananan.
  • Boleh menyediakan bayaran kerja lebih masa dan ganjaran berdasarkan prestasi kepada semua staf.
  • Boleh memindahkan staf jika prestasi kurang memuaskan.
  • Pengagihan fungsi berdasarkan akademik dan bukan akademik.

Berita Kelahiran – Munzir dan Isteri

January 18, 2010

Munzir dan Isteri telah dikurniakan dengan kehadiran orang ketiga dalam rumahtangga mereka.

Ammar Al-Fayyad Abdullah Munzir

name: Ammar Al-Fayyad Abdullah Munzir

d.o.b.: 15 Januari 2010, 1544hrs @ KPJ Penang

weight: 3.95kg

baby and mommy are in excellent condition.

tahniah Munzir! hari ini 18 Januari juga adalah Birthday Munzir!

Al Fatihah

January 18, 2010

Assalamualaikum,

bapa kepada Isman, telah kembali ke rahmatullah pada 16 Januari 2010. jenazah telah pun selamat dikebumikan pada 17 Januari 2010, jam 12.00pm di Hulu Langat Selangor.

semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang – orang yang beriman.

Al Fatihah.

sekian.

Post paling banyak orang baca dalam blog ni sejak dari awal penubuhan

January 18, 2010