buka puasa 12/09/09 – pot luck list

by

Salam Ramadhan,

sila pastikan kehadiran dan makanan yang hendak dibawa untuk majlis berbuka puasa di rumah En Bob pada 12/09/09

1. Bob, Ladoe, Anas, Nawal = Ayam & Kambing BBQ
2. Pyanski = Murtabak
3. D37 = Popiah Basah
4. Papan = Rendang Ayam
5. AK = Kurma
6. Ariff Tayeb = Bihun Goreng
7. Ayie = Pudding Truffles
8. D10 = Rootbeer + AisKrim
9. Zaha = Pizza
10. Raqib = Rojak Buah
11. Munzir = Mashed Potato / Fruits
12. Punk = Air Kordial
13. Bulatan = Kuih Muih
14. Syuk = Sate

kemaskini: pihak penganjur menjangka kehadiran seramai 30 orang, bukannya setiap jenis makanan harus disediakan untuk 30 orang makan. segala kekeliruan amatlah dikesali

kalau nak tengok bola lepas berbuka, sambil habiskan makanan2 lebihan…berikut adalah jadual perlawanan Barclays Premier League, tv Bob besar macam Bob weh…

ESPN:
Sat 12-Sep 2009, 21:55 – Manchester City vs. Arsenal
Sun 13-Sep 2009, 00:25 – Tottenham Hotspur vs. Manchester United

Star Sports:
Sat 12-Sep 2009, 21:55 – Liverpool vs. Burnley
Sun 13-Sep 2009, 00:00 – Stoke City vs. Chelsea (Delay)

alamat rumah bob: No.8 Jln Putra Bistari 2/3G Putra Heights. call Bob/Ladoe untuk tanya jalan.

map umah bob:

dalam google map tu, ladoe cakap umah bob kat dalam tompok kaler maroon

tq.

88 Responses to “buka puasa 12/09/09 – pot luck list”

  1. Zongtwi Says:

    Sorry can’t make it la 12hb…org lain la bawak air k? klu nak tong…let me kno.

  2. peah Says:

    ok cantik ah…kita makan kambing je…

  3. Bob Says:

    Sapa mau bwk air? Sila contact Zamir kalo nak tong. Kalo bwk air nk buang je kat umah aku…bwk tong sendiri buang…huahuahua….gelak setan…

    Address: No.8 Jln Putra Bistari 2/3G Putra Heights. Peta tgh usaha. Di alu2 kan dtg so Hari Raya aku takyah buat dah…

  4. peah Says:

    aku rasa maoi tak nak datang.

  5. pyanski Says:

    aku nak datang, bawak murtabak boleh?

    last year aku tak datang sebab nad cakap tak nak buat kat ampang sebab ampang bunyi macam gampang hahaha

  6. papan Says:

    bwk murtabak s’pore la pyan. g s’pore jap

  7. d37 Says:

    aku chop bawak popiah basah

  8. nad Says:

    aku insyaallah la hadir…pyan kau bukan duk ampang pun, apa kena mengena?

  9. pyanski Says:

    nahh… takde menda la but it was about weekend timing aku balik from penang then event got postponed.

    papan: sekarang trend raja murtabak laa

  10. papan Says:

    pyanski: raja murtabak pun bleh…

    sbb murtabak, aku dtg la dis year. aku nk bwk rendang ayam.

  11. AK Says:

    Aku bawa Kurma

  12. d37 Says:

    apa keistimewaan raja murtabak? so far suma murtabak yg aku beli adalah homogeneous and perfect substitute for each other. tak jumpa lagi murtabak yg mmg terbaik

  13. peah Says:

    ko try victory nye murtabak.

    takat nak bawak kurma baik tak payah post kat sini wei…kat koleq, EJ catering bagi free sorang dua time buka…

  14. pyanski Says:

    raja murtabak tu ko imagine typical murtabak param but slightly rempah dia lagi sedap, pastu tak kedek actual daging/ayam filling, pastu with 2x thickness and ~>2x price.

    murtabak victory tu dah in a league of its own la. mcm lin dan vs rest of the world la haha

  15. d10 Says:

    ok aku ngan “GF of the day” bawak aiskrim ngan rootbeer. satu cawan RM2.50

  16. zahack Says:

    pizza 3 bijik cam tahun lepas ok?

  17. d3 Says:

    air tebu

  18. hadi Says:

    Maaf kawan-kawan, tak dapat datang, ada kerja di Togo dari 4-15 September. Semoga majlis mendapat keberkatanNya…
    Zaha: pizza 3 bijik cam tahun lepas ok? Ayuh Zaha, “hari ini mesti lebih baik dari semalam, esok mesti lebih baik dari hari ni”…harap saudara faham dengan kata-kata tersebut…

  19. peah Says:

    asal ko tak bawak pizza tiga ketul dari tahun lepas tu je? kamon aa..takkan takde perubahan?

    faiz kolot pun boleh berubah jadi faiz maju..

    ko takkan nak bell di takuk lama…

  20. Raqeeb Says:

    Aku bawak diri je la…semua pon cam dah covered unless korang ade cadangan.. Rojak buah okay tak?

  21. munzirfauzi Says:

    kalau aku bwk mashed potato ok? fruits?

  22. anas Says:

    boleh…bawak je apa yang boleh dibawak, fruits & rojak buah bole jadi dessert…kalu confirm aku update

  23. kaposh Says:

    12 haribulan? Haiz…. Cam takleh pg jer. Hari ahad bleh la. Zamir ko free ker hari ahad?

  24. peah Says:

    hari ahad ko makan ngan zamir je?

  25. Thaq Says:

    Sory kawan2..tak dpt join…have fun bros…

  26. peah Says:

    aku rasa baik list kan semua yang mahu hadir la..at least senang nak budget food for berapa orang…

  27. adiman Says:

    sorry guys. tak dapat join. have fun!

  28. d10 Says:

    punk air apa? air dalam paip pun ada.

  29. anas Says:

    aku serahkan pada kreativiti punk untuk bawak air apa, tapi aku suspek air kordial kot.

  30. peah Says:

    tak lojik gile makanan budget tuk 30 orang…

    biar benar…

    aku rasa dining hall koleq pun masak budget tuk 20 orang je..

  31. zongtwi Says:

    Kaposh: Aku Jumaat, Sabtu and Ahad sebok a…full day kelas

  32. zahack Says:

    ko bawak pe peah?

  33. pay Says:

    aku pun rasa mcm x logic.. kalau kurma utk 30 org makan ok la.. kalau ayam bbq x 30, murtabak x 30, rendang ayam x 30, bihun x 30, pizza x 30, mashed potato x 30 = giler melantakk..

  34. ladoe Says:

    mmg melantak pn, dh nama koleq. ration utk buka puasa / moreh / sahur. boleh la sapa2 nk batak ration.

  35. pang Says:

    nanti aku cr kordial yang bersesuaian….

    Zamir : Nanti aku pg amik tong air mahal kat umah ko..

  36. zahack Says:

    sirap campur aiskrim soda, perah lemon sikit…layan

  37. anas Says:

    kalau rasa 30 orang tu tak logikal, tone down sikit la, tapi malam tu ada game bola, so sesapa nak lepak join EPL viewing party at least ada la makanan lebihan…macam ladoe punya hujah, dari bukak pose sampai sahur…

  38. bulatan Says:

    aku dtg membawa kuih muih

  39. peah Says:

    aku tak tau aku boleh datang ke tak…

  40. d37 Says:

    dah pung pang pastu claim takleh datang. ni penyakit ladoe ni

  41. zahack Says:

    IRMC je la.

  42. papan Says:

    takde org nak bwk nasik ke

  43. pyanski Says:

    low carb style kot, takda nasik

  44. syuk Says:

    insyaallah aku dtg..tp mcm dh byk gile dh mknn..nnt la aku pk ape yg sesuai…

  45. adri D117 Says:

    lari tajuk jap…sapa ada fon no artup???

  46. adri D117 Says:

    ok dapat dah…thanx maoi

  47. anas Says:

    adri ko datang tak umah bob?

  48. ladoe Says:

    aku ke singapore la pulak, mcm gagal je nk join

  49. ladoe Says:

    wei statement atas tipu, bob la ni..
    d37: aku ada, dh tak pung pang..

  50. d3 Says:

    ladoe: wei jauh nye nk cari ayam,ckp nk pegi kt giant je

  51. adri D117 Says:

    sori la anas vidic & geng. aku x dapek nk join potluck. dis whole week aku kat pasir gudang, teman wife aku outstation. sunday baru balik KL.

    Kenduri kendara: to those yg can make it 2 my kenduri 3rd oct ni, sila RSVP before raya ye. TQ.

  52. anas Says:

    d3: semalam aku tanya ladoe pasal ayam, dia boleh tanya aku balik ayam labuan ke ayam danok.

  53. d37 Says:

    tahun ni theme prep malam gak ke. ke ada theme lain

  54. anas Says:

    theme nak fly pegi main game kat yik foong. so suka hati la nak pakai apa pun

  55. peah Says:

    kalau orang tu tak pernah fly pegi ipoh?boleh poyo2 claim pernah ke?

  56. syuk Says:

    aku bawak sate esok..dh masak tp kalau nk panaskan kena mintak tlg ladoe la eh..pinggan, mangkuk, cwn cukup x bob?

  57. papan Says:

    anas: mane ade sukati pki ape, bro.. klu theme camtu shld be pki t-shirt Maui & Sons, Body Glove, Ripcurl,etc.. pastu pki casual sneakers brand Vans, Converse..

  58. nik anas Says:

    peta ke rumah bob aku dah muat-naik

  59. Raqeeb Says:

    Tak baik ko peah.. Hehe.. Aku cam tak bole make it jek tomorrw.. Ade kerje.. Sorry guys.. Rojak buah tadak le malam tu

  60. Bob Says:

    Anas! Ngko tak pg ke MCOBA Kelantan annual dinner / Hari Raya Gathering 2009 on 14 Oct 2009…hehehe…blh ngko ajak big bos kita sekali…hahahaha!!

  61. anas Says:

    oi ape ni off topic bob. aku dah email dah orang tua tu, belum reply lagi.

  62. mmazzad Says:

    aku kegagalan … sorry bros …. enjoy!!!

  63. ladoe Says:

    laa azzad, kau takde kesian la kt jiran2 bob.. sapa nk pas makanan kt diorg nnt?

  64. ewe Says:

    aku tak bleh dtg unless korang buat kat batam!

    ladoe : O2 tank aku ape cite??

  65. arm Says:

    InsyaAllah aku join..aku datang dengan punk

  66. huddin Says:

    aku datang…

  67. mmazzad Says:

    Ladoe … aku dengar jiran2 bob tak leh kaw tim … kena pi bagi Jiran taman sebelah … ahaks!

  68. d3 Says:

    huddin: wei cookie ko sedap la,belum raya dh abis anak2 aku belasah.sape2 nak cookie sedap sila tempah kt huddin.

  69. huddin Says:

    D3:sedap…aku pun asyik makan je cookies tuh…hahaha
    ingredients semua imported. Sbb tu mahal sikit. Tapi gerenti puas makan.
    mcm mana pun terima kasih kepada pihak memanggang…byk sgt mkn yg hangit2 smpi sakit perut siot harini…

  70. peah Says:

    ko letak ape dalam cookies ko? last time aku beli kuih ngan ko pun sedap…

  71. syuk Says:

    ariff mat tayeb pon laju je menguyah cookies huddin hari tu..ade special ingredient kot..

  72. huddin Says:

    kuih aku dijamin sedap. kalau x sedap buat2 sedap je.

  73. d10 Says:

    kau jual la cookies kat Alimuddin Mat DUN.

  74. huddin Says:

    aku terlupa dia DOM kawasan mana…haha

  75. mache Says:

    sape raya KL call aku…

  76. d10 Says:

    trutt trutt……trutt trutt……trutt trutt

  77. ladoe Says:

    yuyu: haha.. sakit perut aku..

    huddin: DUN Parcel E Putrajaya..

  78. peah Says:

    aku seperti biasa aa mache..aku akan ade kat subang jaya tu. aku rasa dah nak sebati dah ngan subang jaya…

    tolong bawak budak comel tu datang beraya ngan uncle peah.

  79. hadi Says:

    Peah: Ko tak beraya ngan Cikgu Mat Saad ke? Kampung bukan kat Melaka ke? ke ko ada gaduh ngan dia ni….

  80. hadi Says:

    Mache: aku raya pertama dan kedua ada di Enstek, Nilai. Lepas tu baru balik Alor Setar. Jemput la datang..

  81. peah Says:

    ape barang raya ngan mat saat..

  82. maoi Says:

    kueh mueh ni kawan sape pulak?

  83. mache Says:

    insyaallah…sebab aku cuti 3 hari je..rabu petang aku dh balik labuan..ye la,sofea g jumpa uncle peah la…ngn kakak aleesya…daddy jumpa uncle uu sorg je:)

  84. peah Says:

    bahaya ah jumpa uncle Yew U….

  85. peah Says:

    sape mamat yang datang2, selamba link blog dia kat blog batch, pastu citer pasal dara letak buah mangga..letak jambu aaa…..

  86. maoi Says:

    suka sangat publisiti murahan.. aku dh delete comment tu..

  87. peah Says:

    alaa..kalau delete tapi tak letak post baru pasal “Selamat Hari Raya” kat mana pulak aku nak bagi ucapan hari raya KPKM tahun ni?

    Ok aaa dah Maoi malas sangat…Selamat Hari Raya je ah ..Maaf ZahiR Batin.

    esp 2 Maoi sebab kalau sangap aku pressure dia tanpe sebab.

    Zaha lain, dia ade sebab.

  88. mache Says:

    ucapan raya KPKM…hahah, gila lawak peah…igt lagi ko..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: