BoB ajak bukak pose (kalau tak dia tackle)

by

Salam Mubarak kengkawan…Buana Mubarak ape cite ah, sape tau?

En Rais telah mendesak agar kita semua berbuka puasa beramai – ramai, di mana – mana la asalkan bukan di pusat kesihatan. kalau anda ada port baik, sila cadangkan.

tarikhnya, tak kisah la, asalkan hari jumaat/sabtu.

sekian terima kasih.

139 Responses to “BoB ajak bukak pose (kalau tak dia tackle)”

  1. peah Says:

    Aku sokong nak buat majlis berbuka puasa ni.

    Tapi, kalau setakat muka Bob, Peah, Ladoe, Maoi, Ajak, Anas je yang datang, then, there’s is no point ah nak post kat sini.

    Baik calling2 je. Lagipun muka2 ni selalu gi minum2 lepak sesama kalau bosan.

    Mana orang lain? Kalau participation ramai dan dipenuhi dengan watak2 yang lama tak jumpa, baru ah seronok. Lagi pun aku nak chill ngan Umar n Alisha, Raissa..so bapak2 die kena ah datang…

  2. maoi Says:

    betul tu.. kalau asyik muka sama je.. takyah la post kat wordpress ni.. setakat calling2, on the spot leh plan.. macam aku selalu buat ngan peah masa lunch hari jumaat..

  3. bulatan Says:

    calling2 peah pastu die xberani buat hape…hahaha..

  4. Bob Says:

    hahaha..kantoi…pg lunch hari jumaat….
    Aku suggest : bt hari jumaat sng lepas keje terus pg…takda alasan ada family buka pose…family buka pose bt wkend…

    Cdng venue: Ay club yg ada bt buka puasa. e.g. Kelab Darul Ehsan

    Bt kat club sng (lbh2 lg club hiburan)…mkn pun bnyk…uptown tk blh msk dlm list…

  5. maoi Says:

    tak kisah la kantoi.. yg penting jujur.. tak sorok2.. kau arrange je la bob.. dh confirm nanti baru post kat wordpress.. hehe

  6. hadi Says:

    peah: correction, Alesya bukan Alisha

    Alesya boleh join wiken je, wikdays dia kena curfew, study mengenai alam sekeliling rumah n training pergerakan2 baru.. So aku terpaksa le ikut jadual Alesya…

    Oleh sebab itu aku cadangkan buat wiken…

  7. maoi Says:

    bulat : peah memang camtu.. gegar je lebih.. haha

  8. peah Says:

    jumaat tu kira wiken la..Alesya ( Sorry salah eja,Urban sungguh nama ) takkan tak leh lepak kot….

    Bulat: sape yang tak berani? poyo ah Bulat nih…siap kau…

    Aku rasa la Bob, kita jangan buat kat Kelab2 sebegitu. Mmg best boleh chill. Tapi kita kena consider org yang baru cinta berputik, mesti nak jalan2 pimpin tangan poyo2…order set kaya…makan manja2….Lagi pun bila die nak kenalkan pada kawan2..kan?

    so oleh kerana itu, aku cadangkan kita ikut je timing dan venue yang dicadangkan oleh…MAOI.

  9. maoi Says:

    peah : babi lu.. gila back stabber kau ni…

  10. maoi Says:

    aku tak kisah bile2.. sesape rajin nak arrange.. sila la arrange.. pastu post dlm wordpress.. senang..

  11. hadi Says:

    Ok, Sabtu 13 Sept 2008.
    Kelab Darul Ehsan, Ampang

    RM 55 nett/ dewasa
    RM 35 nett/ kanak2

    Menu= specialty dishes from all states of Malaysia

    Apa kata survey? kalo ramai boleh booking meja cepat2.

  12. nad Says:

    hadi ni mmg kedek anak, bosan gila umar nnti. aku rasa maoi la calon terbaik utk decide. aku cadangkan jumaat pasal wiken slalu ada gathering family.

  13. nad Says:

    tanak la ampang…gila jam MRR2 hari jumaat

  14. nad Says:

    tanak hari sabtu jugak

  15. maoi Says:

    alaa.. ampang gila jauh.. jalan jam… baik buat kat klang je camtu..

  16. riki Says:

    Setuju ngan NAD. kenapa weekdays tak boleh?

    De Palma Ampang pun cun gak. Masakan tradisional.

  17. bulatan Says:

    tropicana la..best woo

  18. peah Says:

    aku rasa, hari jumaat tu ok ah tu.Die macam di antara weekend n weekday…so sesuai la.

    Aku tak kisah ah mana2…janji Bulat datang..sia2 la kutuk aku kat wordpress tapi tak datang kan…

  19. bulatan Says:

    peah: bro, cube lu bayangkan nasi daun pisang yg kite pekena itu hari peeeerrrrhhhh…tak tahan!!!!!ayam mau? ikan mau? kari apa mau? nasi cukup ka? hahahaha….kesimpulannya maoi la yg xberani hahahaha…

  20. bulatan Says:

    peah: ni bikin panas ni…jgn weekend ni sudah la..

  21. maoi Says:

    bulat : ek ele.. wiken apsal lak tak boleh? lu macam macam.. wiken tak bole, weekdays tak bole.. abih tu bila yg bole??

  22. hadi Says:

    bukan tanak join on Jumaat, tapi aku gi sorang2 je la, wife n Alesya tak dapat ikut. nak wat cemana, ulang alik kerja Ampang-Putrajaya. If kuar opis pkul 5 pon paling awal sampe ampang 6.30, nak kuar balik dari ampang gi tempat berbuka mau sampai kul 8 lebih kot…lain la buat kat area ampang…

  23. bulatan Says:

    maoi: weekend ni gua xblh, weekend dpn2 gua blh la..slot aku mudah dipenuhi ni cpt sementare stok masih ade hahaha…

  24. nad Says:

    maoi cadangkan sunway pyramid…aku sokong

  25. AK Says:

    buat nx week lah
    schedule aku sudah pnuh this week. If buat next week, we can do it at Renaissance, I can get a 50% off. Ada brani?

  26. maoi Says:

    buat kat sunway pyramid la.. peah cakap dia nak gi usha kedai ptg ni.. papehal tunggu peah update je laa

  27. AK Says:

    Peah la harapan kami..jgn hampakan kami Nadrul..
    Btw, who is going to the MCOBA buka puasa?

  28. bulatan Says:

    jauh tu pyramid…

  29. peah Says:

    siot la..sejak bila lak aku jadi harapan?ok ah tu renaissance 50% off..jadi berapa?

    takde2 aku nak terawih…
    sape2 yang dating2 lepas buka tu, tolong ah usha…

  30. nad Says:

    kat pyramid kalau nk fastfood carl’s jr konfem kenyang…kalau nk lain ada tarbush, ole2 bali, hartz, thai thai, etc

    gi la tgk sendiri kat http://www.sunway.com.my/pyramid/new/shoplisting.asp

  31. pyanski Says:

    weekend la…gile discriminate orang bukan KL kalau buat weekdays haha

  32. nad Says:

    ok kalau mcm tu kita buat ahad mlm

  33. maoi Says:

    ok.. nad.. sila arrange apa yang patut..

  34. peah Says:

    cantek la maoi….pusing2 kat nad balik…ko ni mmg perangai mad shah ah…

  35. hadi Says:

    shit, kalau malam ahad Alesya kena tido awal sebab esoknya dia kena bangun awal, study..heheheheh…

  36. nad Says:

    kesian alesya…bapak dia takut sgt…tu la aku dh ckp dulu jgn main2 dgn anak dara org ni dah ada anak pompuan tau takut..hahah

  37. munzir fauzi Says:

    kalo ahad ni aku tak leh join… other days.. insyaallah…..

  38. peah Says:

    ntahnya bapak alesya ni…over control gile..lepen ah..lepak ngan uncle peah je…

  39. papi love Says:

    geng… aku nak tanye sikit pasal adri md. die crew MISC kan? harap2 die bukan salah satu yg kene kidnap.

  40. hadi Says:

    kalo uncle peah ngan uncle nad punya pasal takpe ah, jangan uncle pet…

  41. amin r Says:

    papi love la pulak dah..

  42. peah Says:

    sape papi love nih?Adri’s Papi Love?Aiyaiyai….

    Adri kena kidnap???

  43. Bob Says:

    aku rasa org somalia tuh paham situasi adri hehe, marilah kite doakan keselamatan adri… Amiinnn!!!

    aku cdngkan kite tk bt kat restoran sbb crowded….satu lg waiter mesti hampeh2 nye kalo nk minta apa2….pastu nnt dorang kemas cepat2 mcm nk suruh kite blah awl…utk sapa yg bwk anak2 sng kalo kat club…toilet pun dekat…blh main2 kt swimming pool….surau pun efficient dekat…parking sng/free

    tuh jer aku cdngkan bt kat club….kt restoran promosi berbuka ni mesti tmpt dorang sempit2 sbb nk penuhkan…

  44. Bob Says:

    psl bile nk bt tuh aku rasa kena tngk bile plg ramai org nk dtg wkdays or wiken…wkdays mean friday…

  45. AK Says:

    aku rasa kalau dia kna kidnap, msti org somalia tu ingat he is one of them…ahah…

  46. peah Says:

    aku rasa ah bob, kau takle je ah Maoi tuh..bagi hi tackle nye…

  47. nad Says:

    ok kalau mcm tu aku rasa buat kat putrajaya lake club…butter fish dia layan pastu buffet mmg leh dpt 10% diskaun (harga RM45nett/pax) from member aku…pastu sapa yg nk terawih boleh terus gi masjid putrajaya je.

  48. peah Says:

    ape tournament inter house kat situ?lumba boat ke?

  49. munzir fauzi Says:

    peah.. ada tempat test rowing kat baeah kelab tuh.. ko leh la cuba.. hahahah

  50. peah Says:

    hahahaha…

    bell ah lawak kau. aku tak paham.

  51. Bob Says:

    aku ok buka kt putrajaya….45/pax tuh dh diskaun ker?….

  52. mmazzad Says:

    aku ON venue kat bawah nih :-

    1. Pyramid
    2. Putrajaya

    aku cadangkan wiken depan ler senang …

    wei bulat, peah , maoi … korang makan nasi kandar kat mana nih …
    cam sedap jek … Aku nak join gak!!!! ehehheehehe

    lapar nihhh

  53. munzir fauzi Says:

    ari ahad ni aku buka posa kat kelab tasik putrajaya.. nanti aku update makanan dia best ke tak… hehehehehe

  54. peah Says:

    haa azzad nih, macam tak tau lak…takkan aku nak kena bukak buffet lunch Ramadhan?

  55. Bob Says:

    Skrng ni…dah ada venue update ke? Aku tetap cdngkan di Kelab Darul Ehsan (KDE)…sbb aku rasa ramai blh hadir… tmpt lain pls org lain organise.

    Aku mana2 pun support je…

  56. mmazzad Says:

    Bob … aku pon memana support jek …

    Tapi katbelah ampang ni sesapa yang keje Gomen lambat la nak sampai …

    Bini aku kuar pkul 5.30 selalunya … sampai subang dah pkul 6.15 paling awal …

    Peah … pesalahnya wat buffet … ekekeke … teringat aku zaman dedulu kat umah nyah … buffet seawal selepas SUBUH!!!

    akakakkakakakkaka …

  57. Bob Says:

    Ni yg susah ni…kite kena cari yg tgh2…sbb Hadi pn sama jgk prob. die…satu lg yg nad cdngkan ahad tuh bagus jgk so org blh pg sng…

  58. hadi Says:

    Jumaat: susah nak tetapkan tempat yang memudahkan semua orang pegi (since orang masih keje Jumaat tuh and memang jalan memana pon jem nyer after 5). tambahan kalo yang berkeluarga, laki-bini keje asing2.

    Sabtu/Ahad: ok sket since ramai orang tak keje wiken, idea Bob tu ok, kalo buat kat club senang kemudahan surau, less congested etc…

    Nad nyer idea wat kat Putrajaya lakeclub pon ok…

  59. mmazzad Says:

    So amacam?

    cam wat weekend jek

  60. tg Says:

    brape org sume nih?nampak nama2 sama je reply-suggest-reply..
    yew-u mana..?
    yang newly-weds,newly-borned child…

    putrajaya lake tu ok tuh..
    dekat ngan umah aku gak tuh…

  61. syuk Says:

    aku ok je mane2 pon…tp preference aku kat KDE, support bob heheh kalau bob yg propose sure tmpt tu food dia ok..plus other amenities la…

  62. anas Says:

    yaa KDE…buat sabtu pun ok kalau jumaat nanti semua menggelupur nak kejar masa

  63. hadi Says:

    setuju KDE, Sabtu the 13th
    KDE= 4 (bob, shuk, anas aku)
    Putrajaya= 2 (nad, tg)
    Lain?

  64. pyanski Says:

    KDE, sabtu, 13th, sokong

    dollah salleh kene sack la pulak

  65. munzirfauzi Says:

    ni list menu dari kelab tasik putrajaya… dont get me wrong… i’m ok either kelab tasik or KDE… not a prob to me…

    Ulam sambal belacan, salted eggs, acar rampai, acar mentah, kerabu sotong, kerabu mangga, ikan bilis goreng bawang, ikan masin goreng bawang, potato salad, chicken salad, egg salad, french bean salad, coleslaw, salad bar, tuna sald.

    dressing – thousand island & tartar sauce.

    keropok, pickled onion, pickled ladies finger onion.

    stall – curry laksa, popiah basah, rojak buah, fried kueh teow / mamak mee

    soup – soup ayam / tom yam soup / vegetable soup / soup kambing / mushroom soup / fishball soup

    dessert – buah kurma, assorted fruits, kuih-muih melayu (talam, lapis, sagu, kochi, pulut panggang, bingka ubi) pengat pisang, bubur cha-cha, bubur pulut hitam / bubr kacang, sago gula melaka, assorted cakes, jelly, ice kacang.

    beverages – air sirap, air bandung, teh “o” ais limau, cordial orange, teh tarik, coffee & tea

    RICE DISHES
    steamed rice, beef rendang / cashewnut sotong / sweet & sour fish, tenggiri masak lemak cili padi / ikan perchik, mutton curry, sambal sotong, ayam goreng belacan, mixed vegetable / kacang panjang goreng belacan / kobis goreng cili kering, ayam perchik / ayam tandoori, pajeri nenas, dalcha, daging masak merah, sayur masak merah, sayur masak lodeh, fettuccine carbonara

    Roast Lamb Leg / Roast Beef

    just for everybody’s info…. hehehhehee🙂

  66. arep Says:

    bak kata peah.. mana watak2 yang lama x jumpa?😛

  67. peah Says:

    weh..ahad ah..sabtu tu takleh..aku ade majlis keramaian.

  68. peah Says:

    ni apesal takde “s” arep ni? mat tayeb ke mat hassan?

  69. tg Says:

    aku penah jugak bukak puasa kat KDE tuh..rasanya taun lepas/2 taun lepas kot..okla..standardla tempat2 camtu..makanan mmg konpem banyakla..yang paling aku ingat kambing golek la..berpeluh gue layan kambing golek..

  70. maoi Says:

    aku sokong peah.. buat ari ahad la.. ari sabtu ni ada game la.. liverpool lawan man u.. mana bole miss wei..

  71. hadi Says:

    peah: kalo tengok corak bunga yang di sudut kanan (biru bell yang tak cun, ko punye kaler brown macho, aku nyer silver, class gitu…) sah2 AREPS mat hassan. Keramaian ko tu ngan sape? if biasa2 je apa salah nya berkorban utk kawan2

    maoi: game liv-mu kul brape? kat KDE ada coffea haus yang ala2 cool gak aa (tempat golfer lepak pas penat mengswing, ada tv 25 inch 2-3 bijik). layan teh tarik-roti bakar best gak la…leh chill sampai game abih..

  72. amin r Says:

    gila observant kau, hadi. tak perasan lak aku pasal pattern tu. ingat random je.

    adri ni tak respond pun. kena kidnap betul ke?

  73. peah Says:

    aku ade majlis berbuka puasa bersama keluarga+farewell adik aku gi Dublin+Birthday Kak Yah.

    so aku mmg no choice.

  74. nad Says:

    ramai la sokong putrajaya: maoi,umar,alesya,faruq yunus, zaha, ammir, hah dah 10org dah tu. org2 atas pagar mcm munzir,peah,azzad,hadi sume ok lgpun aku dh adjust karaoke kat sana pastu lepas bukak sapa nk interhouse bowling leh gi alamanda yg nak interhouse terawih boleh terus gi masjid putrajaya (at least kita boleh tarik banja dgn faiz sharky dtg)

  75. semaun Says:

    Aku join. Lama tak batak.
    Adri selamat. Dia tak mengaku dia balik Somalia.

  76. peah Says:

    Adri suspected of abetting kot..

  77. anas Says:

    adri tengah menyorok. menyamar jadi minyak hitam.

  78. areps Says:

    sesedap jer kan kutuk2 bulan posa ni. kesian adri.

    hadi – kau memang hebat, analytical and observant. kau buat apa ah skrg? researcher ke? pastu biru bell ke? nak tukar kaler cam semaun cam ner? banyak kan tanda ?

  79. areps Says:

    yay dah tukar!!!

  80. Bob Says:

    Aku vote buka puasa hari ahad kat KDE…takyah pg
    putrajaya jauh sngt! Ni dah bt ahad tk jam dh InsyaAllah…lgpun tkda apa nk rushing…

  81. anas Says:

    ala bob, tadi beria nak organize bukak pose kat yut loy.

  82. maoi Says:

    aku vote putrajaya.. huhu..

  83. hadi Says:

    baik kita perati elok2 background entry ni..”
    “En Rais telah mendesak agar kita semua berbuka puasa beramai – ramai” tajuk nye pon agak terang dan nyata (Izhar Halqi kalo ikut tajwidnya)
    Huh, tak reti2 bahasa lagi ke?
    so aku sokong cadangan en rais- KDE, Ahad ni

  84. peah Says:

    ah ..susah gile ah.

    BBQ la wei..kat umah sesapa…

  85. anas Says:

    aku pilih KDE

  86. ladoe Says:

    buka puasa mckk9498
    kelab darul ehsan ampang, ahad, 14/9
    sahkan kehadiran anda kpd wan abdul hadi by sabtu 13/9
    sekian

  87. mmazzad Says:

    SUBANG ——> KDE ???

    SUBANG ——> Putrajaya ???

    SUBANG ——-> BBQ <———– BESSSSSS OOOO

  88. nad Says:

    aku rasa kita bukak puasa kat rumah mmazzad je kat subang…buat mc potluck style sapa malas masak beli je kat param 14 pastu bwk gi umah mmazzad. aku mmg tak minat la kat ampang pasal ejaan dia mcm gampang.

  89. maoi Says:

    potluck pun ok gak.. subang chill.. bole la.. bile?

  90. zahack Says:

    aku pun setuju potluck, aku beli kat param jer. tepung pelita boleh? wife dalam pantang aku dtg solo jer…

  91. maoi Says:

    zahack : bole je.. tp takyah la wat perangai beli 2hinggit je pulak..

  92. zahack Says:

    maoi: xde laa bell sangat smpi beli rm2 jer…

  93. peah Says:

    jangan la terasa zaha, Maoi amik precaution je terhadap tindakan bell kau…ade tendency…

  94. ladoe Says:

    aku setuju, dekat sket dgn umah aku..
    tp host setuju ke?

  95. anas Says:

    aku pun setuju gak aa…

  96. zahack Says:

    peah, grow up la sikit

  97. baber Says:

    relek zaha jangan nangis..jadi ke tak ni? ke dah lepas?

  98. zahack Says:

    tgh relek ni…tu 10 tahun dulu

  99. nad Says:

    ok kalau mcm tu kita kira on je kat umah mmazzad hujung minggu depan (hari sabtu 20/9) kalau mmazzad tak setuju kita gi je rumah peah…rumah dia sentiasa open

  100. peah Says:

    kita gi ah umah “grown up” cam zaha…

  101. lair Says:

    Announcement. Mak Tg (Tg Hafiz) jatuh time sahur 3 hari lepas. Pastu koma sehingga sekarang (last aku tanya mlm tadi masih dlm keadaan koma). So kita tolong doa doakan la eh semoga cepat ok keadaan dia.

    sekian.

  102. hadi Says:

    Ya Allah, Tuhan yang maha pemurah lagi maha penyayang. Lindungilah keadaan ibunda Tg. Hafiz dan kurniakanlah kesihatan kepada beliau. Amin.

  103. areps Says:

    Amin

  104. mmazzad Says:

    aku on jek …

    tapi kena tanya bini aku …

    sebab dia yang kena kemas …

    selalu member aku datang balik jek bersepah😛

  105. syuk Says:

    aiseh..sabtu 20hb aku kena bawak makcik aku pegi appointment hosp, buat amal sket di bulan ramadhan..nmpk gaya mcm x dpt aku join korg.. n sama2lah kita mendoakan ibunda tg hafiz agar pulih semula, amin..

  106. nad Says:

    syuk: takkan appointment hospital dia waktu bebuka

    mmazzad: takpe kwn2 yg ada maid mcm zamir disyorkan bwk maid utk tlg kemas…peah pun leh pinjam maid mak dia

    so kira jadik la ni eh…nnti dh abis mkn kita kemas la sama2…sila tulis apa korg nk bwk supaya tak clash food nnti…

  107. nad Says:

    zamir boleh bwk tong air besa masa bbq kat koleq dulu…kira dia incharge air terus la snang

  108. d10 Says:

    aku bawak deck. sapa sapa ada duit syiling banyak? boleh buat sukantara black jack ke. kalau untung boleh beli batteri chargeable kan nad?

    kalau nak lagi memory lane boleh tgk playboy dalam kiub reza.

  109. nad Says:

    ok aku setuju sukantara blackjack…

  110. azzad Says:

    ahahaha … blackjack … blackjack …

    antara sukantara femes time bulan pose …

  111. peah Says:

    kaunter plotter sape pegang? (plotter?ploter?plotay?pelauter?- baru hari aku sedar aku tak pernah eja benda ni…)

    Nad: gile sampai 4-5 bulan still tak puas ati ngan zamir beli bekas air tuh..ahaha buruk perangai ah kau ni..confirm Ahmad House ni…

    kalau dah confirm nak buat, aku nak carik orang chip in ngan aku, aku nak buat ayam percik…

  112. munzir fauzi Says:

    mak tanjung dah meninggal mlm td… takziah kepada Tg. Hafiz…

  113. amin r Says:

    Innalillah… so sorry for your loss, bro. Can’t imagine how you must feel.

    admin: buatla post baru utk Tg.

  114. hadi Says:

    Innalillah..Takziah buat Tg. Harap tabah menghadapi dugaanNya. Semoga Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang2 yang solehah dan memperolehi keberkatan Ramadhan 1429..Amin.

  115. hadi Says:

    Peah: plotter ejaan yang betul. nama penuhnya : plotter de vasco da gamma..yang plotay?pelauter tuh kelaka la bunyik dia…

    aku set nak jadik tokey ayam percik ngan ko..ayamnya aku akan uruskan (beli n perap), ko sediakan tempat nak bakar n tugas2 membakar (kalo yang elektrik lagi senang) kalo takde tradisional guna arang pon leh… persoalannya berapa orang nak join nih? kang aku beli 2 ekor, peah sekor aku sekor dah abih…

  116. AK Says:

    Takziah buat Tg sekeluarga…semoga roh Allahyarhamah diberkati Nya…

  117. ammir Says:

    alfatihah..

    slmt berpuasa n beramal di bulan keberkatan..

  118. nad Says:

    Innalillah..Takziah buat Tg. Harap tabah menghadapi dugaanNya. Semoga Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang2 yang solehah dan memperolehi keberkatan Ramadhan 1429..Amin.

  119. nad Says:

    kalau mcm tu aku chip in coleslaw (mcm bbq haritu) dgn aku readykan bihun/nasik lemak homemade mak aku.

  120. mmazzad Says:

    Takziah tu Tg and Family. Innalillah …

    Weiii bini aku On!!!

    Kitorang wat spagetti meatball bolognese … ntah betul ke tak ejaan aku nih ..

    ehehhehehe … so confirm ke tak nih?

    listkan la menu-menu yang ada?

    1. Azzad+ Aimi = spagetti
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

  121. En. Zamir Says:

    ‘1. Azzad+ Aimi = spagetti’ uish…bahaya klu equationnye mcm ni…banyak maksud lain.

    1. Azzad+ Aimi = spagetti
    2. Zamir, Sue, and Zarif; seperti yg diwar warkan, kitorg set bwk air dlm tong besa old boy wiken harituh
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

  122. nad Says:

    1. Azzad+ Aimi = spagetti
    2. Zamir, Sue, and Zarif = minuman
    3. Peah + Hadi = ayam percik
    4. Nad, Fieya and Umar = coleslaw dgn bihun la snang nk buat
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

  123. peah Says:

    cantek ah….

    berapa hari bulan nih?…ayam ni tak lojik ah aku ngan hadi je nak beli….kalau ikut jumlah ayam kat BBQ kat koleq, alesya tak pakai pampers satu bulan kang…..

    tapi confirm ah aku takkan suh zamir beli …..nanti die beli steak RM400..masak…

  124. hadi Says:

    Peah: kalo setakat belas2 org je no prob aku belanja.tapi kalo dah lebih 20 orang kena buat koleque-syen la sket…RM 3/sorg ok la kot. ayam percik Ha’ah/ Pedi /Peha/ Hape/ Diah/ Dipe (hadi & peah) memang gerenti sedap nye lah…

  125. AK Says:

    aku boleh top up ayam kalu..sume org nk bw main dish. Aku bw desert. Puding jagung..

  126. nad Says:

    1. Azzad+ Aimi = spagetti
    2. Zamir, Sue, and Zarif = minuman
    3. Peah + Hadi = ayam percik
    4. Nad, Fieya and Umar = coleslaw dgn nasik (nasi apa lum tau)
    5. Ajak = top up ayam dgn puding jagung
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

  127. peah Says:

    tak cukup lagi main dish nih, sayur2 lauk2…dagin, udang sotong kambing,

    makanan western,

    section makanan beli sebab malas masak…takleh beli benda yang org dah masak.so tolong ah jangan beli ayam percik.

    beli ah tepung pelita rm2 ke….(cencorot sket)

  128. mmazzad Says:

    takde sape nak bawak kambing ke?

    pasar ramadhan kat subang tu ada brader arab jual kebab kambing sedap giler siut!!!!

    Barbican … Barbican … Kebab adik … Mari rasa …

    perghhhh

  129. ladoe Says:

    1. Azzad+ Aimi = spagetti
    2. Zamir, Sue, and Zarif = minuman
    3. Peah + Hadi + Ladoe = ayam percik
    4. Nad, Fieya and Umar = coleslaw dgn nasik (nasi apa lum tau)
    5. Ajak = Puding jagung + Kerang
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

  130. peah Says:

    ape jadah puding jagung + kerang nih? cam tak sedap je….

  131. hadi Says:

    Ladoe: ko dah nak kena pukol sangat ke??
    Ajak: top up ayam apa lagi? kurma ayam? ayam kuzi? ayam masak merah? ayam masak kuning? ayam masak ijau? ayam masalana?

  132. peah Says:

    jangan pukul die, hari sabtu ni die aku nye Form 3….

  133. En. Zamir Says:

    last2 org2 yg same jugak…cheiss…x berkembang langsung.

  134. peah Says:

    zamir, kalau tak nak support takpe, tapi bagi ah bekas air tu, nak pakai ah…

  135. mmazzad Says:

    biar la sama … janji bahagia🙂

    pape pon peah nak start bakaq ayam pkul 3 …

    pkul 5 kita dah leh makan ayam dah zamir …

    ehehehehe ….

    ladoe ko tambah kerang jek ???

    tambah la kambing lak …

  136. syuk Says:

    nad: memang la appointment hospital before buka puasa tp sure aku kene buka skali dgn sdara mara aku hari tu..sukar aku nak escape event yg melibatkan relatives ni..

    plan korg mcm meriah, rugi pulak rasa x dpt join…

    btw my heartiest condolences to tg hafiz, hrp byk sbr menghadapi dugaan Allah..

  137. syuk Says:

    makcik aku cancel appointment…so aku bole join korg…heh

    zahack: kita gerak sekali..apa2 hal call ofis

  138. zahack Says:

    roger…

  139. tg Says:

    thanks kengkawan for all the wishes for me n my family..

    we are still in shock and days seem getting hard for us..insya allah,we are trying..

    ive learned a lot when she was still alive..
    and ive learned a lot greater when she left..
    Please kengkawan,love n care for ur mother like never before…its a pain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: