DESIGN T-SHIRT BATCH SEMPENA OLD BOY WEEKENDS 2008

by

ni design yang final yang telah dipersetujui oleh komiti.. dh antar print pun.. takyah nak bangkang-bangkang dah.. kalau tak puas hati salahkan peah.. sbb dia tanak bagi idea bernas..

Ni design depan

ni design depan tengah

Ni belakang

ni design belakang..

untuk makluman semua.. ini t-shirt oldboy weekends… untuk shirt batch sempena 10 Years Celebration akan diumumkan nanti.. sesape nak bagi design untuk shirt tu.. sila buat skrang.. tarikh tutup 2 minggu sebelum holiday batch…

Advertisements

76 Responses to “DESIGN T-SHIRT BATCH SEMPENA OLD BOY WEEKENDS 2008”

  1. munzir fauzi D128 Says:

    okeh… on je…

    p/s: gambar beng kawin kat sini

    http://munzir-fauzi.fotopages.com/?&page=0

  2. bulatan Says:

    make sure ade saiz aku oi…XXXL aku rase dah ramai dah yg sesaiz dgn aku skang ni..

  3. d59 Says:

    aku saiz M

  4. Bob Says:

    Aku setuju dgn bulat….make sure ada saiz besar..aku blh jdkan model….huahuahua.

    Bulat: Ngko nak main tak rugby OBW ni. main 10 minit ckp. jgn lupa nwk boot n short. boot aku rasa blh pinjam short tuh yg susah takda saiz nnt.

  5. anas Says:

    kalau bob jadi model, tang perut tu kena kain lebih. hahahaha

  6. Bob Says:

    Anas: Hasrol minta cari kalo ada gmbr En. Hassan n Sabri masa koleq dulu….kalo dorang pakai seluar pendek lg bagus…huahuahua

  7. anas Says:

    bob: nanti kita balik koleq carik koleq mag lama…diorg tu sama batch ke? hahaha

  8. adri D117 Says:

    bagus…sungguh ceria design n kaler nye. tshirt lak kaler apa ada?

  9. nad Says:

    tshirt kaler putih je (kalaer lain dah tak sempat)…XXXL aku print 5 je, pasal kena up RM5 untuk tshirt size besar ni. So kira skrg ni yg dah book XXXL bulat, oktet, firhan dgn bob. Pastu aku print S 5 untuk isteri dan kekasih (pasal tak sempat nak buat baby-t). yg tu pun kena book, stakat ni botak je yg dah book. kalau tak kekasih anda tak seksi sebab pakai size besar.

  10. amin r Says:

    nad, aku dah sms order aku dekat kau. let me know how much i owe you, and where to send payments.

  11. raqeeb Says:

    to commitee members kalau aku nak buat tshirt alternatif bole ke??
    tak puas hati…hehe..competitive spirit tengah meluap ni…tak taula sempat print ke tak..camne aku nak upload design ni??

  12. Thaq Says:

    Nad: Tu bj utk adik aku…hahahaha.

    Qeeb: Cepat la upload…aku nak tgk design kau…kalau cun aku book…

  13. nad Says:

    amin: aku dpt sms kau tapi tak sure nak reply ke no tu ke tak. takpe, kalau kau balik msia july ni utk holiday batch tu bayar masa tu je. aku simpan kan. tapi kalau nk pakai urgent baju tu, terpaksa la aku hantar ke sana.

  14. aiman Says:

    salam
    nk tanye
    batch korang ada tak student nama akmal zaki??

  15. d10 Says:

    raqis, kita buat design for other barang barang la. new sticker, polo shirt, etc. on?

  16. zongtwi Says:

    Aku rase peah adalah or yg terbaik untuk menjawab soalan en Aiman tu…peah lah yg paling kenal sume org dalam batch ni…

  17. nad Says:

    zamir kau tak kenal akmal zaki kan? kau mmg la

  18. perut Says:

    new car sticker?

    aku nak !(^_^)

  19. mache Says:

    nad:aku dh sms ko…aku booked 1 set, bgtau harga nnt aku bank in duit, aku x dpt turun OBW, cuti kena reject….ko simpan dulu, next month aku balik KL…

    yew-u: Design ko lawa la u,ape2 yg ko nk print aku booked…sticker ke ape ke…aku nk sume satu set…

    Pay:Bila ko free call aku…aku call x dpt

  20. ridha Says:

    very nice. see you guys in KOLEQ

  21. pay Says:

    aiman x kisah : knp dgn akmal zaki?

    mache : aku dah tukar phone num. aku xnk ko call aku lg. hahaha…

  22. peah Says:

    ah aku lak kena jawab kat encik Aiman ni…

    boleh tu boleh En Aiman..tapi mula=mula, encik Aiman kena jawab dulu..En Aiman ada tak nama saudara En Alif? ada hari tu die tanya pasal absorber keta die…gi ah main jauh2.

    wei..asal aku takde saiz besar?mana nama aku Nad? takkan firhan pakai siza besar dari aku? jambu gile aku…

  23. peah Says:

    akmal zaki ni bukan selebet gile ke?

  24. anas Says:

    cuba teka no dobi akmal zaki…hehehe

  25. am Says:

    Salam guys..sesapa yg plan untuk duduk kat hotel sekitar kuala kangsara atau ipoh ,aku suggest baik korang book awal sebab starting 18hb akan ada pesta air n pesta panjut sempena ulangtahun kelahiran Sultan Perak…n sesapa yg plan untuk pergi pesta air tu i’ll tryto get the tentative for the program

  26. nad Says:

    peah: aku ingat kau nak size L, baru nampak nipple

  27. keewee Says:

    weh aku join konvoi balik koleq.. apa2 inform aku eh.. n ni bukan design aku nih. design sape ni weh?

  28. cha_in Says:

    comment on the latin words – it should be ‘fraternitas aeterna’ instead. noun-adjective gender agreement thingy. tapi maybe dah lambat nak adjust la kot kalau dah hantar print.

  29. peah Says:

    ha..padan muka korang tak consult kita punye resident linguist..

    abih ah kita..nak pakai baju tulih latin..tapi tersasul…bell la kita…confirm kena kutuk dengan persatuan latin kolej melayu.

  30. bulatan Says:

    bob: aku xdpt nak turun la bro, kalo turun pun aku dah xmampu nak main lg dah sumer dah longgar beb

  31. nawal Says:

    cha_in = very cunning linguist. nnt aku belanje tgok gig celine dion.

  32. amin r Says:

    takpe, kita boleh cakap bahasa latin baca dari kanan ke kiri, macam jawi.

  33. adri D117 Says:

    aduh…silap print…nway…nad, aku dah bgtau earlier kan nak size L…satu je.

  34. cha_in Says:

    nawal – kau jangan. aku dahla miss concert dia kat kl kelmarin. that would be the one and only time kot dia perform kat sini.

    amin – it’s not the word order that is the concern, because if so, i wouldn’t have said anything since the current order pun kira acceptable la. it’s just that aeternus is not exactly the correct form. fraternitas is a feminine word and thus the adjective must take a feminine form, which is aeterna (budak yang ambik french dan arab dulu mesti familiar dengan rule yang macam ni)

    anyway ok la kot. boleh la jadi macam ‘all your base is belong to us’ – grammatically incorrect tapi phrase tu boleh jadi famous sekejap. chances are people don’t know and don’t care pun hehe.

  35. zongtwi Says:

    at least xde aa seteruk windbreaker tulis criket

  36. nad Says:

    takpe, dah print pun tshirt tu. nasib baik kat koleq takde offer belajar bahasa latin. konon nak fiat sapienta virtus la…tapi ke laut peginya

  37. peah Says:

    yeay!!!! bell gile t shirt kite…

    9498 Bellus Maximus..

  38. d10 Says:

    baik kita main nama setan macam dulu. ‘trey azagtoth’. mana ada orang berani nak cakap bell.

  39. Katak Says:

    Nad, can you reserve me one shirt / t shirt whatever since i couldnt be there, at least i have a reminder for this event. I will only pay for the thing once i’m back in Malaysia (hopefully end of May for few weeks), not worth it nak TT duit for such a small amount.

    But anyway, Happy 10th Anniversary to everybody

  40. nad Says:

    Kepada mereka2 yg tak dpt dtg tapi nak booking tshirt, aku mintak maaf sbb terlalu ramai budak batch yg nak pegi obw aku kena bagi kat budak2 yg dtg dulu (size kira first come first serve). Lepas tu kalau ada balance baru open kat org2 yg takde dgn wife/gf. Baju ada 50pcs je (5 XXXL, 10 XXL, 15 XL, 15 L, 5 S).

  41. amin r Says:

    50 helai je? ini macam kena bid la. highest bid dapat baju.

  42. adri D117 Says:

    huh…ini mcm kalu…kena sampai koleq cepat2 ni. hahaha…

  43. peah Says:

    Last Jam. Today.8-10 pm.Rythmix@SS15 Subang Jaya.

    To fellow 9498 Band Members, please take note.Jangan ponteng lagi..especially Hadi.

    To the rest, kalau nak lepak for teh tarik ke..tgk kugiran ke..meh ah datang…

  44. ladoe Says:

    lepas jam teh tarik.. cantek, aku join..

  45. d59 Says:

    Bros,
    Aku akan gerak pegi kk besok pagi. Ada sapa2 yg dah ada kat sana b4 lunch?

  46. nad Says:

    bob, maoi, ladoe, anas, hadi, botak dan aku dah ada dari pagi… ada byk keja esok (jemput cikgu, kowtim dgn HM, PK1-ninja, PK HEM- roslan, setup tempat bbq, setup backdrop, setting pa system, pasang khemah, setting kerusi/meja, dll). sapa2 yg nak volunteer mcm encik reza sila la calling2

  47. peah Says:

    aku rasa macam nak ikut bob je…

    kalau aku ada kat sana, aku volunteer book pau pagi2…dari yutloy bukak aku duk situ..sape nak pau order kat aku…komisen satu pau RM0.50

    terima kasih.

  48. raqeeb Says:

    sape nak gerak from damansara/sg buloh area ade satu lagi tempat in my car..gerak dlm kul 5pm hopefully..aku joe n mikai..sampai terus bbq…sori ah tu all yang buat keje…probably bole tolong kipas api kot..nak angkat meja tu tak dapat la.sampai lambat

  49. peah Says:

    Hatta, maka dengan ini saya ingin mengumumkan, setelah perkara ini dibincangkan dengan lanjutnye dengan pihak2 yang tidak bersegi, saya ingin membuat satu set limited edition Canterbury Rugby Jerseys for 9498 10 years anniversary.

    confirm smart.Harga confirm tak mahal sangat. tapi takde ah rm14.50…

    hanya ada 20 keping. dapatkan jersey rugby anda sekarang…

    -tiada tulisan latin terlibat dalam design jersey ini.

  50. azreendaud Says:

    im in..

  51. azreendaud Says:

    To All,

    Untuk 9498 Canter limited edition,

    4 units taken…16 units to go…

  52. raqeeb Says:

    sign me up…brape harga ni? no dobi numbr print kat blakang?

  53. anas Says:

    aku nak jugak.

  54. peah Says:

    ok. thanx for the overwhelming response.

    this is an original Canterbury Jersey. Bulat is meeting with the guy petang ni. Please note the brand name. Please allocate duit secukupnye. ini bukan tiou punya a.k.a uptown punya.

    strictly for batch members.
    En alif, En Aiman dan Mat Black Metal, jangan order…kalau order gak…aku suruh Bob tackle.

    Design- will not be disclosed.

    So aku ngan bulat nak menyibukkan diri, kalau nak nama masuk list, call dia stret. ok thank you babai.

  55. azreendaud Says:

    anas: please let me know your size..sms aku

  56. azreendaud Says:

    Sape lg nak canter limited edition, please sms aku stret..9498 only…

  57. maoi Says:

    kasik preview la design dia.. harga bape?

  58. azreendaud Says:

    harge ko contact peah bro..

  59. anas Says:

    bulat, dapat tak sms aku? ke ko dah tukar no fon? aku saiz “kechil”

  60. azreendaud Says:

    xdpt la bro..dah tukar no..0192428096

  61. arep Says:

    Hi guys,

    Happy 10th Anniversary!!!!

    xoxo

  62. ladoe Says:

    #importante..
    sila jelaskan duit deposit utk 9498 holiday batch dgn segera..
    date & venue already been blocked..
    rgds

    happy 10th anniversary!!

  63. peah Says:

    ok cun..order dah cukup..hari ni pun dah 28 hb..apa lagi..bayaq ah..

  64. Mr Pai Says:

    order la baju ngan aku.. aku charge rm12 sehelai je. My number 0136956391

  65. peah Says:

    ah, dah abih baru nak cakap.

    sape lak mamat ni?

  66. anas Says:

    kawan en alif kot. hahah

  67. ladoe Says:

    polar bear ni..
    kalau tanya yuyu nnt dia mesti igt awie..

  68. peah Says:

    Mr Pai tu nama samaran Awie ke?

  69. d10 Says:

    palai? is that you bro?

  70. amin r Says:

    Pai Class of ’99 (Idris) kot?

  71. d37 Says:

    pai anak tok pa. takkan jual t shirt kot

  72. hadi Says:

    Mr. Pai, Pai Pon? Fect form 1 tu kot? bile leh jumpe? kita lepak minum2, beborak ke…

    Peah: jom ah join lepak, paipon ni weh..

  73. peah Says:

    asal ajak aku lak lepak ngan Pai Pon? ajak ah budak dorm A..tali barut komunis…especially Babat…haha

  74. hadi Says:

    peah: saja la kita jumpa and “borak2” ngan dia, pastu masa dah nak balik tu, kat tempat parking kita set la ngan azzad..apalagi..seniorcomm kan dia!!!

    yang lain ada yang nak join?

  75. peah Says:

    ish…gile hadi nih.

  76. peah Says:

    yew u mmg senyap terus ah..die kroni….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: