MCKK 9498 10 YEARS CELEBRATION

by

PLAN A – BUDGET PER PAX: RM800.00
Wednesday:
2pm: Check-in to Safari Resort Kuala Kangsar, Free ‘N’ Easy
5pm: Football vs. Present Boys (Padang Big School MCKK)
8pm: Briefing & Short Meeting (TAR Hall, MCKK)

Thursday:
8am: Breakfast
Free ‘N’ Easy (Sightseeing of Kuala Kangsar)
Golf (Kelab Golf Kuala Kangsar)
3pm: Educational Session (Hargreaves Hall MCKK)
5pm: Rugby vs. Present Boys (Padang Rugby MCKK)
8pm: Bacaan Yaasin, Tahlil & Solat Hajat (Masjid MCKK)

Friday:
8am: Oldboys Weekend Registration, Free ‘N’ Easy
1pm: Friday Prayer in Full Malay (Masjid Rizwaniah)
5pm: Hockey vs. Present Boys (Padang New Hostel MCKK)
8pm: BBQ Dinner (Safari Resort Kuala Kangsar)

Saturday:
8pm: MCOBA Concert

PLAN B – BUDGET PER PAX: RM500.00
Thursday:
2pm: Check In – Safari Resort
2.30pm: Educational Session
4.30pm: Football vs. Present Boys
5.30pm: Hockey/Rugby vs. Present Boys
8pm: Bacaan Yaasin, Tahlil & Solat Hajat (Masjid MCKK)

Friday:
8am: Golf, Oldboys Weekend Registration, Free ‘N’ Easy
1pm: Friday Prayer in Full Malay (Masjid Rizwaniah)
8pm: BBQ Dinner (Safari Resort Kuala Kangsar) – reps from MCKK: 5 Teachers, 5 Present Boys

Saturday:
8pm: MCOBA Concert

Person-in-Charge
Accomodation: Hadi / Pyan
BBQ Dinner: Hadi / Maoi
Football: Baber / Arep
Rugby: Alek / Bob
Hockey: Ayie / Zaha
Entertainment: Peah / Kaposh
Educational Session: Zamir / Yuyu / Nad
Bacaan Yaasin / Tahlil: Apata (Pegawai JAIS) / Asyuk
Golf: Hadi
Liaison (with MCKK / MCOBA): Boruz / Munzir

This is just a suggestion, all events should be detail-out soon. Any input from others most appreciated. We will highlight this matter on our next/coming meeting.

Regards;
Bob & Ladoe

93 Responses to “MCKK 9498 10 YEARS CELEBRATION”

  1. nad Says:

    abg ladoe buat apa ek? kalau dah boruz liaison dgn mcoba abg ladoe liaison dgn mckk la kot. munzir biar dia jaga duit collection. aku rasa la.

  2. anas Says:

    cadangan:
    rabu lepas meeting, tgk wayang kat hargreaves hall. PIC: ex-MCCC

  3. anas Says:

    aku sokong cadangan nad, abg ladoe PR skill bagus.

  4. ladoe Says:

    aku buat plan & strategi, support dari belakan..
    aku perlukan letterhead mckk9498 utk urusan surat-menyurat, ada sapa2 berminat nk design?..
    boruz, ajak & bob: pls highlight this event to mcoba..

  5. peah Says:

    bile benda alah ni doe? aku kena buat entertainment ape?

    ni untuk OBW ke?

    sapeettttt…ala..mana sapet ni..mati la aku..sapet AJK jambu bontot lentik senang nak memberi hiburan..

  6. ladoe Says:

    peah: kene tggu latest info dr mcoba/mckk on date of OBW..

    as mcoba yg akan handle OBW, so kita akan buat event ni on wed-friday, tak kacau OBW..

    any cadangan/input melibatkan present boys diingatkan supaya tidak mengganggu sesi kelas, wed-friday bukannya cuti.. kalau on prep ptg/mlm boleh dipertimbangkan..

    nad, bile nk meeting ni wei, cepat la.. tgh speret ni..

  7. nad Says:

    disebabkan baby aku dijangka keluar masa birthday batch kita next week…skrg ni semua komiti buat aktiviti bebas, free n easy dulu sampai krismas

  8. peah Says:

    congrats nad..

  9. amin r Says:

    huish nad.. planning baek..

  10. D3 Says:

    baik punye plan ok.jgn telajak smpi nxt yr tk pasal2 anak rural bred.

  11. redzuan Says:

    question: educational session, clarify pls.thx

  12. peah Says:

    emm..die ajar benda yang elok2 je..benda tak elok semua tunggu diorg kluar koleq la belajar sendiri…

  13. semaun Says:

    Nad, jangan namakan Mohamad/Nur 9498 dah la …😀 … Wishing you guys a save labor.

    12/12 ada event apa2 tak? Kalau ada stok mercun tu bawak la mana2, kita celebrate bawah bulan.

  14. d10 Says:

    ah cantek a redz nak jadi partner aku?

  15. AK Says:

    U..I think he has a partner already lah.. ko tak cukup macho..ahah!!

  16. baber Says:

    ladoe, apakata kau liason dgn tsung wah sekali.aku ingat nak repeat mckk 98 vs tsung wah 98 jugak.ok tak? kalau kalah jugak aku tak taula haha

  17. AK Says:

    ber..ko bukan captain bola…captain bola je yg buleh mintak repeat….

  18. peah Says:

    hahahaha..kelakar gile captain bola merangkap model company telekomunkasi…gila ah tahap2 Beckham dah …

    oh, nine years ago…i said hi to Farhan first kot..kalau tak pun Ridha..hahaha..lamanya…but it’s been great

  19. faizshazwan Says:

    Happy Birthday to our batch!! 10 years to the day…

  20. ammir Says:

    ape kate kita adakan AJK sponsorship..? manatau kot2 bley dapat.. extra meriah event ni nanti..!🙂

  21. pyanski Says:

    peah takkan ko ckp ngan farhan/ridha first time masa form five kot (nine years ago)? abih mcm mana korang perform dikir barat kalau ko tak pernah ckp ngan derang hehe

  22. zahack Says:

    14 tahun daa…

  23. peah Says:

    betul gak tu..hahah masa form five first person aku cakap, mache ah kot…sebab die duk sebelah aku..

    i meant masa 94 la..that was how many years back?13 years? ntah ah…lamanya…kalau tanam pokok durian pun dah dapat buah dah..

  24. d10 Says:

    aku ingat farhan jatuh dalam dining hall masa register. tu la dia speret pakai kasut kulit. aku slekeh je pakai bata lagi.

  25. d10 Says:

    bata is the shit yo!

  26. Poron Says:

    the day before our registration, highland tower runtuh.

  27. Poron Says:

    I texted Redzuan Jabar “Happy Birthday 9498”.
    Then he replied “Bell. Birthday batch 5th January”
    I confirmed with Ajaq birthday batch 12th December.
    Even monitor Dorm B ’94 pun confirm dgn aku birthday batch 12th December. It is justified that budak dorm B bell, but in this case, sape yang bell?
    Adakah aku yang bell?
    Atau pun Redzuan yang bell?

  28. pyanski Says:

    ko bell sikit2 sebab nak kene konfirm ngan orang dulu haha

    wtf 5 january?

  29. peah Says:

    aku rase..since its poron and redzuan, sebenarnya Leman yang bell..

    mana la kite tau..ntah2 redzuan datang 5th January..duduk Big school dulu…huhuhuhuh

  30. peah Says:

    guys..just because it’s today..

    jom la kite hang out kat uptown..minum teh tarik

    saja2 je..sape2 rase boring datang..takyah hensem2 pun..i’ll be there around 10pm.

    supper la ok pe..

  31. zahack Says:

    hmm, menarik!

  32. peah Says:

    jom ah turun ramai2..takyah nak call member2 nak tanye turun ke tak la ape la..banyak la formaliti..

    macam first day kat prep school la..belasah je pegi…hahahaha

  33. AK Says:

    OK…sape kaya tu belilah cake..secret recipe ada dkat uptown!!

  34. d10 Says:

    cantek. boleh kita kutuk leman kat suleman.

  35. bulatan Says:

    Dear all,

    I need help. Sesiapa ade contact no or email sapet? I need it urgently

    Thanks

  36. Shazrul Says:

    Salam.. Happy 10th Anniversary 9498.. It’s a big pity I won’t be able to join in and celebrate this event with you lads – work constraints.. But nevertheless, hoping you guys will have a good fun time and hope to see loads of pics.. To nad : Aku doakan wife ko selamat bersalin and selamat masuk alam parenthood utk korg berdua🙂

  37. peah Says:

    bulat: semalam kau duk chat ngan aku selama2 nya kau tak nak mintak..anyway he’s no longer in Dubai. he’s back in KL..

    as for last nite, initial turn was…zero.

    i was there at ten, by then Bob n Ladoe dah nak balik. reason; sorang tak masuk 12/12 sorang lagi masuk Form 4. then, bout an hour after that, Ajaq datang..

    so satu house ade la satu wakil..

    bell ah korang nak ajak minum setahun sekali pun susah..kalau setakat aku nak minum ngan ladoe, ajaq n bob, hari2 pun boleh…takyah tunggu 12/12..dah ah, kita jadi batch alam siber je ah…

  38. hadi Says:

    hepy belated anniversary…
    makin lama makin tua…
    makin tua makin berisi…
    makin tua makin menjadi…
    makin tua makin hensem…
    semoga semua di dalam rahmat dan lindungan-Nya…
    Amin..

    Lado n Yew U: Makin tua makin pantang lepa…

  39. nikanasz Says:

    sila perhatikan perubahan perancangan yang baru disunting, dan jangan segan untuk memberikan pandangan membena.

    sekian, terima kasih.

  40. hadi Says:

    i think, it is better orang yang buat budget tu list the breakdown…
    hotel baper?makan baper?baju baper?
    letak lumsum rm 500 cenggitu macam mahal sangat lah infact mcm suku dari sape2 yang bergaji 2k/month mcm aku ni..lain la gai ber10k ke, 8k ke ok la..
    sape yang estimate tu…better consult with other committee members 1st..then we can post actual expenses…

  41. amin r Says:

    yes.. love to see the price breakdown. RM500 tu before / after negotiation?

    i agree with ammir, we should explore sponsorship opportunities to help with cost. fundraiser concert ke, host futsal/golf tournaments, OBW merchandise sales rights, etc. any marketing people around?

    p.s: agree with peah. poron pun bell sebab reconfirm.

    happy birthday kaposh.

  42. peah Says:

    a’ah la..kaposh nye bday…

    asik wish batch je..lupa wish kaposh..happy B’day posh…gimme hope..joanna gimme Hope! hahaha..u rock@!

    ha..rm500 pun semua dah bising ladoe..semalam, masa aku jumpa ladoe, die kata mmg die tak nak but breakdown, sebab sebenarnya benda tu 250 je lagi 250 die pocket..

  43. anas Says:

    hehehe aku masuk2 ofis je bob dah terjah aku suruh post update baru…so…breakdown tuh kena la ditanya pada pihak perancang.

  44. hadi Says:

    anas: senak tak kau kena terjah? hehehe

  45. maoi Says:

    aku setuju ngan hadi.. yang jaga budget meeting la ngan committee dulu untuk set budget berapa.. setiap committe mesti ada allocated budget untuk aktiviti diorang.. kalau committtee agree.. baru la post.. kalau dh suka2 letak budget, takyah la lantik munzir jadi committee finance..

  46. AK Says:

    Ada Plan A and Plan B..macam nak beli prepaid lah plak…the only difference is its a whole lot expensive!!

  47. d10 Says:

    ladoe ni macam accountant pulak. suka makan duit. hish!

  48. ladoe Says:

    yuyu, cari makan.. huh..
    tggu greenlight bila nk buat meeting. lagi cepat lg bagus.

  49. hadi Says:

    apa la ladoe nih, suke makan duit pulak dia ni! biasa nih!! makan la nasik putih ayam goreng kunyit ke, megi goreng ke, mihun sup ke, mi goreng telor mata ke, teh tarik kurang manis ke…isk isk isk..

  50. anas Says:

    hadi: aku sempat elak. heheh

    aku rasa takde la diorang suka2 letak bajet ni, masih dalam perancangan kan, so diorang yg meeting ni buat anggaran la antara plan A ngan plan B. cuma yang menjadi kontroversi adalah perincian bajet tidak telus di sini. nanti kalau aku dah dapat maklumat, akan ku kemaskini seadanya.

  51. maoi Says:

    “diorang yang meeting” kena panggil sume ahli committee untuk buat anggaran.. baru telus

  52. peah Says:

    takde2 jangan salah paham..aku mmg suka buat tomahan untuk menaikkan post wordpress ni sebenarnya..Ladoe tak makan duit..Mache pun jemput semua org gi weeding die sebenarnya..

    tu la..korang..aku jemput pegi minum tehtarik tak nak datang..ade dibincangkan benda2 tersebut semalam..so aku cakap kat ladoe, ada baiknya diusulkan dulu..perkara ni ke wordpress..kalau nak ajak berbincang di meja kedai kopi kang, tak datang pulak…

  53. bob Says:

    Aku sokong ngan Peah…baru letak budget..budget kena lebih…belum adjust nye budget….mark up mesti lbh…mcm tak biasa hahaha! ni utk kengkawan jgk. nnt aku bwk ah korang gi mana2

  54. ladoe Says:

    “Mache pun jemput semua org gi weeding die sebenarnya..” ..mkn dlm nih, haha..

    betul tu, bujet kene lebih. ada lebih kita picnic kt janda baik. takpun blh gi offroad 4×4. butiran lanjut akan dijelaskan selepas meeting..

    hadi: makan ketam, minum xxxxx.. xxxxx… gumbira.. haha

  55. maoi Says:

    bajet kalau lebih pun biar la telus.. buat breakdown elok2.. biar sume org nampak..

  56. amin r Says:

    contingency 10-15% dah cukup conservative dah aku rasa. takut letak budget tinggi2 sangat kang, low turn out pulak.

    peah, jom la malam ni aku belanja kau minum kat blue note. 10pm ok?

  57. d3 Says:

    takkan peah je?hehe.happy belated bday y’all.

  58. peah Says:

    i have to take a raincheck on that amin…

    gile ape bluenote..tunggu la kalau diorg jemput aku main kat situ, nanti aku belanja kau minum…

    Maoi: lek…lek…ni bukan final budget..actually, malam tu, aku tanye diorg pasal budget ni..sebab aku cakap kalau kite stay kar safari tu dari hari rabu sampai hari ahad..mahu budget tu cecah 800-1k nye range..so takkan budak2 nak..so i suggest to them to put rm500 in see the response. Basically, yang mahal is the accomodation la..other than that ada la sikit2 masuk stuff like dinner.

    for the dinner pun, aku ada suggest, kite buat untuk lebih sikit and jemput some teachers and student rep.maybe Head Boy and Capt major sports ke..maybe dalam sepuluh orang..kalau nak breakdown diorg makan satay sorang berapa cucuk aku tak tau..satay ade ke tak pun aku tak tau lagi..suggestion baru bro..

  59. Bob Says:

    To everybody….there is a lot of ideas that we could do but after discussion with Peah, Ladoe & Razak preparation have to be made earlier for the ideas to happen.

    The budget is just a rough budget. It might go lower than that if more people confirm to come on the celebration. But then to be on a safe side, I bring this budget matter up so everybody would be ready their budget earlier. Takut nnt sket2 tunggu hujung bulan!! Pastu yg turn up are the same ppl. MARAH NI!!! This is a celebration of 1 in 10years. Anyway official AJK meeting belum lg held. This plan is just from the AJK event reps section. We just doing our job. It will be appreciate other AJK members and PIC have a taught about it. Tq. Happy Anniversary 9498. Make it a contributory year!

  60. maoi Says:

    peah : hehe.. aku saje je.. kasik panas..

    since nad sibuk skrang.. ape kata second in command dlm committee yg dh dilantik tu arrange meeting.. kalo tgk structure tu, bawah nad ada secretary herman n PR boruz.. benda ni takleh nak tangguh2 dh.. alang2 nak buat celebration.. biar all out and teratur..

  61. peah Says:

    oo kasik panas pandai…datang minum teh tarik ngan kawan2 tak mau pulak..

    secondly, band members..kite kena start sekarang..aku dah tak tau nak buat camane..acad flight selalu, sapet sibuk nak kawen time tu..maka aku patah kaki…

    kalau nak band best, step forward all able players, aku tau ramai..

    kalau takde, aku bakar je la panjut “9498 yang dirindui” kat depan big school…

  62. Bob Says:

    Yes to all band enthusiase, dj’s, precussions and ravers (optional) haha!… please come foward and cooperate with Peah for the concert performance. Tolong member sket babe! Bnyk lg coordination kena buat nih. Papa mesti nk main nye. Shaw and Ayie semua. Aku jd tukang ketuk ckp ah.

  63. peah Says:

    serious ni..

    aku dah confirm satu lagu..

    Queen-friends will be friends..

    susah gak lagu ni..so kite start awal please..cepat tampil kehadapan pemuzik2 9498, ayuh lah!

  64. maoi Says:

    peah : aritu ko ajak aku kat ipoh.. ada keje sana.. kalo tak aku mesti datang.. aku mana pernah hampakan ko

  65. mache Says:

    Happy belated bday 9498….

    aku x dpt nk contribute ape2, just i give full support for anytin will be done…kalo nk ape2 dr cni,aku ngn komeng bley aturkan,just give me a shout..

    nad:congrats 4 will becoming a dad…or already did?xpe la,nnt aku call ko sediri…

    peah:bro, apehal byk2 nama, nama aku gak kuar…gile x besalah aku ni…psl wedding aku pon x abis g,haaha…kalo aku ade kat KL aku confim turun minum ngn ko peah…isk2

  66. Herman Says:

    aku boleh main
    tapi sebab aku keje syif dan sentiasa standby 24×7 aku tak boleh confirm 100% aku boleh ada tak masa training or even masa oldboy weekends tu

    syif pattern aku ubah2 tapi kalau tak ganti orang hari sabtu aku free,
    hari ahad aku sentiasa keje
    just email kat gmail aku kalau nak buat practice session
    aku akan bagi best efford

  67. amin r Says:

    peah: aku pun boleh main. tapi takleh nak rehearse sekali je la.

  68. anas Says:

    Peah: nmpk nye kite kena start something any how…. kalo tak nnt jd mcm batch yg di rindui…. aku tak nak claim…

  69. peah Says:

    ada yang boleh main tapi takleh rehearse..adik yang boleh rehearse tapi tak tau boleh main ke tak..

    ape macam ni?

    aku nak yang boleh rehearse and boleh main. and cepat.

  70. Bob Says:

    aku blh main and blh rehearse….count me in….tp aku arasa nk main drum lah…dh lama aku syok main drum ni…

  71. peah Says:

    ok ah..hari ni..band oldboy tu tanye aku lagi..aku cakap still takde..diorg dah practice tau…

    kite je lauk lagi..

    aku rase kite kumpul duit beli panjut je ah….

  72. maoi Says:

    nad : bila nak meeting committee ni? dh takde masa nak tangguh2 dh ni

  73. munzirfauzi Says:

    rasenya committee meeting dah boleh start dah ni…

  74. peah Says:

    sapet suruh pesan..khamis malam..meeting band..dekat uptown..pukul 7-30- 8.00 macam tu…

  75. zongtwi Says:

    Peah…sempat ke nak semayang Maghrib klu time tu? ke ade carpet hijau mane2 dekat area tu? heh like old times: ko pegi semayang dulu…nanti aku follow heh

  76. peah Says:

    tepi uptown tu masjid..kalau nak follow aku, jumpa kat masjid la..dalam kul 7..kat tangga belakang..aku nak lepak pompoi..

    ntah ape2 tah zamir ni…

  77. Thaq Says:

    Guys, Nad and Committee…personally aku rase if nak buat benda ni btul2 we must have enough fund. Aku dah discuss dgn 2-3 old boys, based on their experience, fund is important. For south region especially Melaka, aku bole try cari if ade yg nak sponsor.Pawe pun dh ade kat Melaka, so aku bole bawa dia if nak jumpa potential sponsor.

    Yg penting, we need to know total budget, total expected 9498 members will join, type of events, type of material needs and etc. After know the total budget then we try to get some fund. After that only we determine how much that we should pay. Benda2 ni committee kena decide. But nak cari fund tu keje semua org. Lagi bnyk kita dpt collect, lagi sedikit kita kena bayar. Nak buat lebih menarik, kita buat siapa yg dpt cari fund at certain level of amount, dapat la discount ke, ape2 benefit ke.

    Then, nak cari fund tu pn nak pakai surat. Kalau ade letterhead lagi senang convince. Yg penting we state what event, wht type of sponsor needed. Yg lain2 tu kita bole negotiate. Ini suggestion aku je. Up to the committee to decide.

  78. maoi Says:

    aku sokong cadangan botak… ko dtg la botak 1 januari ni.. join the meeting..

  79. peah Says:

    nak jue sikit..topu up cadangan botak tu..

    buat la satu surat template..so semua letter unifor.then aku boleh pass kat orang2 yang aku rase boleh sponsor..macam Mache..aku bagi kat die je..

  80. AK Says:

    btol peah…aku dpt surat tu..aku bagi dkat nad…ahha..

  81. maoi Says:

    aku sokong peah jugak!!

  82. Thaq Says:

    Guys, Nad and Committee,

    Cadangan aku mmg mcm tu. Buat satu letter yg uniform. Kita bagi kat sape2 yg kita rase bole sponsor. Ikut ikhlas diaorg la brape nak donate. Kalau nak cari sponsor yg special sket, kita state la details event kita dalam surat tu. Then kita negotiate dgn diaorg.

    MCOBA Melaka nak organize satu event kat A’ Famosa Resort in January. This event is for the entire MCOBA. See MCOBA website for details. Aku rase PR Batch patut pegi and we should send some representatives to participate. Aku mmg baik dgn Vice President MCOBA Melaka, Dr. Nik Amrah (bapa Nik Kamil ’96). He needs some help for the evnets. Nanti bile aku dah jumpa dia, i’ll update with you guys.

    Then, kalau kita ade plan nak buat charity mase celebration kita (bagi hamper kat hospital Kuala Kangsar, rumah anak yatim ke), tak pun bagi some stuff to present boys mase educational session ke, aku bole try cari
    sponsor utk those materials.

    Tapi kawan2, yang penting kita kena cari fund from now. Lagi banyak kita dapat, lagi kurang kita bayar.

    Again, ini cadangan aku je. Up to the committee to decide. Utk meeting esok, sorry la, aku tak dapat datang. Ape2 hal, please update dgn aku.

    Peah & Ajaq: Kalau Mache & Nad, xyah bagi surat. Suruh je diaorg donate. Kalau diaorg xnak, kita paksa diaorg donate. Kalau xnak gak, kita belasah je sampai diaorg ikhlas nak donate…hahaha.

  83. peah Says:

    aku rase kan…baik kite buta kad derma…kite mintak kat oldboy pastu suruh diorg sign semua…

    ye tak thaq?macam pernah dengar je tektik ni…

    kalau takde pun suruh zamir amik duit Koop..tu pun ok gak…

  84. d10 Says:

    aku sokong. dah lama tak makan nasi order free sambil isap gam.

  85. spr Says:

    uu: cut down sikit gam tue… jadi banyak imiginasi

    sorry laa aku tak penah paticipate, tapi kalo korang relocate celebration dekat tempat aku, aku bole sponsor nasi order free dijamin tanpa gam

  86. amin r Says:

    Maybe aku slow sikit la Thaq, aku kurang paham. I’m not quite sure if the basis for the sponsorship request was established. Maybe I missed it, but I’m not sure there’d be too many people / agencies / companies that will simply hand us the money without asking, “What’s in it for me?”. After all, it is a high school reunion. Just a harmless question.

  87. pyanski Says:

    aku pun pikir mcm tu gak honestly.

    like, the idea of “lagi banyak kita dapat lagi kurang kita bayar” tu mcm tak kene sangat la kalau kita nak buat charity contribution atas nama batch. better kalau kita dpt contribution dari semua budak batch kite sendiri, say sorang rm20, kalau 100 (pessimistic number) kita dah dapat rm2000 dah, which can go directly to a charity cause like beli kerusi roda/tongkat and contribute ke hospital kk.

    kita boleh la separate kan cost untuk activities dgn charity. so, kalau orang yg tak dapat join reunion tu, still boleh contribute la for the charity part.

    unless kita buat charity drive like fundraising through konsert amal ke lelong barang ke

  88. Thaq Says:

    Peah: Tu taktik zaman sekolah…tapi berbaloi jugak la. 3 hari nye keje bole dapat 1k…

    Kawan2, our events utk celebration tu kena confirm dulu. the charity and our costs for the celebration mmg two different things. Itu pun kalau kita ade nak buat charity.

    The idea of “lagi banyak kita dapat lagi kurang kita bayar” tu purposely for our costs for the celebration la. bukan charity. Charity tu idea sampingan aku je. Aku setuju dgn Amin pasal bukan senang2 je org lain nak bagi kita duit. Lebih2 lagi utk kita nye reuinion. So cadangan aku, get individual 1st instead of company or agency. At least, we can hand them a letter drpd ckap kosong je. Kalau ade mane2 company or agency yg kita rase bole contribute, the committee can figure out what can we give to them in return. Then negotiate la dgn diaorg. Tu maksud cadangan aku.

  89. peah Says:

    mengikut pentafsiran fahaman aku yang antagonis ini, konsep “lagi banyak kita dapat lagi kurang kita bayar” ni berkisar tentang fahaman yang dianuti oleh kebanyakan tokan2 dan runner di Big School pada era 96.

    jadi kalau lebih ramai orang order, lebih murah la nasik order…tapi tahun 98 aku tak tau..aku retire jadi tokan..sekali je dalam setahun tu aku jadi tokan..tu pun buat cukup syarat…

    tapi kalau dah jadi runner pastu bukak nasi order tu, curi ayam pastu bungkus balik ..itu sorang je yang aku tau..SPR..kalau sape2 ade rase nasik die kurang ke.,.ayam die dapat kepak blah ujung2 je..sila la rujuk pada saudara Putra Safari..

  90. spr Says:

    pantek lo peah! kerna itu aku jadi saudagar ko jadi attorney. tapi skang aku agak ragu ngan ko nye client confidentiality.

    camne aku nak contact nad?

  91. peah Says:

    kau mmg saudagar kapal..tongakt nakhoda..

    contact nad?kau tanye la anak die..

  92. peah Says:

    aku rase baik kite mintak kat chua soi lek.

    sihat, kuat..sexually active..

  93. spr Says:

    idea 4 raising money… peah produce tape. kan korang nak lepak kat hotel mache weekend nie. bosia batch dah ade. uu, ajak ngan ladoe bole take turn atau one time.

    peah asal laa ko buat lari topik lagi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: