Holiday Batch …new info

by

Kawan-kawan.. atas sebab-sebab yg tak dpt dielakkan.. ada perubahan pada holiday batch… sila rujuk dibawah.. :

Holiday Batch 9498
Committe Member:
Presiden: Wan Abdul Hadi
Program Manager: Hasnul Hadi & Rais (Golf Package)
Registrar cum Tresurer: Razak
Information Centre: Fikree
Promotion & Advertisement: Hasril
Entertainment: Nadrul
Accomodation Coordinator: Rashdan

Venue: Residence Desa Lagoon Resort, Port Dickson

Date: April 7th-8th 2007
Fees: RM150 (2D1N with BBQ Dinner & Buffet Breakfast)
Facilities: Swimming Pool, Beach Soccer, Beach Volleyball

Tentative Program:-
Saturday, April 7th – 2pm: check-in
3pm: Free ‘N’ Easy (Volleyball, soccer etc..)
8.30pm: BBQ Dinner
12 midnight: Stargazin’
Sunday, April 8th – 8 to 10am: Buffet breakfast, Free ‘N’ Easy
12 noon: Check-out

Golf Package
Venue: PD Golf & Country Club
Date: April 7th
Time: 10.30am
Fees: RM60 (9 Holes, covers Green Fees, Buggy & Insurance)
Manager: Rais (0122965516)

77 Responses to “Holiday Batch …new info”

  1. pay Says:

    aku dah agak dah.. jgn sampai tak jadi sudah..

  2. maoi Says:

    aku hanya menurut arahan.. ape org atas suruh post.. aku post.. ape ape tak puas hati… tanya lado.. dia yg uruskan hal2 penginapan dn aktiviti ni..

  3. pyanski Says:

    bang, ni aku nak check sket. date tu april 7 and 8 on 2007 ke 2008? confuse sket.

    kalau 2007 maknanya event ni diawalkan 1 tahun la kan? uish sure power nya, power sure beli nye (gaya pay dan riman jual kinos haha)

  4. semaun Says:

    Tarikh tamat tempoh pembayaran/pengesahan bila?

    Pyan, aku rasa the previous post pun cakap 2007, bukan 2008 …..
    https://mckk9498.wordpress.com/2007/02/17/holiday-batch-9498/

  5. pyanski Says:

    dang….

    tersilap tengok la pulak. man, i can’t imagine if i had to give an explanation for not coming to the event..

    “laaa tahun ni ke? ingatkan tahun depan!” i bet none of you would’ve believed that i’m serious haha

  6. maoi Says:

    2007 la pyan… tarikh tamat pembayaran so far sama macam previous post… takde arahan pertukaran lagi..

  7. AK Says:

    pyan..kalau nk buat nx yr..takkanlah nak kutip duit this yr….
    just take the holiday as a pre-kick off for our 10th year anni..2008 is a different ball game altogether lah..

  8. pyanski Says:

    tu la pasal aku hari tu pelik ape hal beriya-iya benar nak kutip duit awal gila. rupanya tak awal pun haha.

    dah tua la kut agaknya. takpe takpe, still ada 4-5 tahun lagi before reaching 30 (kalau umur panjang insyaAllah)

  9. BoB Says:

    The venue and date are confirm and booked. Please made the payment for the holiday to be a reality. Good kick start for next year’s anniversary.

    Bukan senang nak dapat tempat nih.

  10. ladoe Says:

    yep.. bukan senang nk dapat tempat ni..
    sume dh dpt gaji kn? apa lg, bayar la cepat, rm150 je..
    pls do make payment before march 10..
    pls do seek advice from ajak..
    golfers, pls do contact bob..
    regards..

  11. faruqy Says:

    just out of curiosity, ada tak sesiapa yg nak bawak partner? aku takut wife aku bosan plak… insyaAllah in the next few days aku buat payment…

  12. AK Says:

    so far I think Bob is the only one…u shud try to promote and encourage the rest of guys to bring their partner lah.
    I believe for most of us pay day has passed..so tunggu ape lagi nih…

  13. AK Says:

    Anyone of us doing corporate finance seeking new pastures? A place is available in one of Khazanah’s subsi…

  14. d10 Says:

    Seorang gadis berusia 19 berpura-pura terkejut dengan memberitahu bapanya ada bayi ditinggalkan di depan rumah sedangkan bayi lelaki itu dilahirkanya lima hari sebelum ini.
    Gadis terbabit meletakkan bayi hasil hubungan sulitnya dengan seorang kelasi kapal yang dilahirkan kira-kira jam 11 malam Isnin lalu, di atas rumput di halaman rumah, pagi kelmarinshould i congrat nawal or adri? haha

  15. Hadi Says:

    d10,
    since above mentioned case is still under the police investigation, i think we better not make any assumption (by giving ass for u and me ). if not, you can be charged under Internal Security Act (ISA)kerana mengganggu siasatan polis dan memecahbelahkan batch.. hahaha..

  16. pyanski Says:

    ntah d10, sapa nak bayar rm5 juta nak lepaskan kau dari lokap karang? haha

  17. faruqy Says:

    from what I heard, kes ni tak melibatkan rasuah, just plain shoddy, incompetent work… tak tau la

  18. BoB Says:

    Yes FaruQY, di alu-alukan bawak wife ngko. I’ll bring my partner…so adalah gang…dont worry….nak bwk anak ngko sekali ker…huhu…pakcik dah tua!!! So to everyone else pls support us and pay this week.

    To commitee members also pls pay this week (especially FAM round table commitee)….

  19. pay Says:

    hmm.. kalau partner korang bwk member dia jadi partner aku mlm tu pun boleh gak. nanti takla dia boring.. hahaha

  20. Hadi Says:

    Saudara Pay,
    Since this blog is open to public and anybody can access it, I don’t want the CIA of Malaysia siasat aku and all committee members to be occused to organize menda yang bukan2. so diharap kawan-kawan semua dapat berinteraksi dengan sihat dan tidak mengeluarkan unsur-unsur yang kurang sihat. Sekian terima kasih.

  21. BoB Says:

    Pay…kalo ngko nak byrkan partner aku nye member aku no hal nye…aku bwk jer…

    To all batch members also pls promote the dinner to other members…its a good start of our 10 years. If everything is ok….I’ll do a small bbq lunch at the beach …everything’s on me!!!
    BOB & Co.

  22. pay Says:

    hmm.. tak sihat ek? takpela kalau mcm tu aku taknak la kawan ngan korang semua lagi. hahahaha…

    kat atas tu ada AJK entertainment kan, boleh elaborate skit tak apa bentuk entertainment yg ada?

  23. amin r Says:

    sorry la bob, kalau aku ada dekat malaysia, aku dah join dah. kalau nak spread the word, hantar la flyer via snail mail. selit dalam wedding invitation maoi when he’s not looking.. haha..

  24. semaun Says:

    Hadi, the new blog police! Hahahaha …

    Skipping the holiday, cannot take a leave out of technical errors, haha, take that. Have a nice holiday!

  25. pyanski Says:

    aku ada cadangan activity. aku cadangkan kita buat pertandingan main PLOTTER haha. lama doh tak main plotter.

  26. d10 Says:

    aku sokong pyan. kita bukak 2 – 3 tilam tulis markah lawan inter house. ada berani?

  27. hadi Says:

    cantik gak tuh, main plotter all nit long, then lantik tokan buat oder, set kaya seploh hinggit, set miskin tujoh hinggit… menu macam biasa – set kaya = Nasi goreng ayam pataya, fresh oren
    set miskin = nasi goreng ayam, teh ais
    nak lagi meriah tambah menu, set kaya gila (sirloin steak), set tak beberapa kaya (chiken chop, fish n chip), set ekonomi (nasi goreng kampong, Kampong???), set miskin giler (Roti kosong, teh “o” ais…hmmmm….layan layan..

  28. d10 Says:

    Pyan ok ke aku nye list?
    Tilam 1
    I – yuyu
    A – peah (dark horse)
    MS – pay (pandai matematik masa kat skolah dulu ni)
    S – ladoe (bole makan ni)

    Tilam 2
    I – pyan
    A – ajak (bagi pihak. kau komplot ngan pyan kasi idris menang)
    MS – maoi (bole makan ni)
    S – hadi (master)
    bob tak main plotter kot dia main bende lain tu. ni je kan yang datang?

  29. BoB Says:

    Siot jer….korang tinggalkan aku yer….takpa gua pegi main benda lainlah..benda yg lebih menyeronokkan..huahuahua!

  30. nad Says:

    8 org je ke yg dtg? mmg dah close eh utk participation? maknanya yg lain2 tu sume jue je lah eh? aku nk dtg dgn zamri. naik keta honda civic baru dia. maknanya 10 org je la. cun la tu..

  31. ridhuan Says:

    saper kater aku tak nak datang? ajak, sorry, kinda occupied these last 2 weeks. i should deposit the money this week, akan try mencurik-curik waktu utk ke bank. I’m in, i’m in . tidak mahu jue jue. I’m a ‘saya sokong boys who’ll walk the talk’. boleh lagi kan register? i’m so in, takpelah kalau 2-3 kerat je ader. hope i’m welcome.

  32. ridhuan Says:

    omg! banyaknye aku terlepas post korang. x sempat nak baca sumer, honestly i know nothing bout registration dateline whatsoever. met yuyu yesterday and told him I’m coming. Ajak, I’ll give you a call soon. RSVP me ok.

  33. hadi Says:

    Tilam 1
    I – yuyu
    A – peah (dark horse)
    MS – pay (pandai matematik masa kat skolah dulu ni)
    S – ladoe (bole makan ni)

    Tilam 2
    I – pyan
    A – ajak (bagi pihak. kau komplot ngan pyan kasi idris menang)
    MS – maoi (bole makan ni)
    S – hadi (master)

    Wah wah wah….
    pande-pande jer komer letok name ye…
    memandangkan ploter ni nak fight inter house, maka adalah menjadi tanggungjawab Kapten house la yang nak panggil anak-anak buah dia…
    Tilam 3, Ahmad (Nad), madshah (Bob) *(jgn nak mengada-ngada main menda lain, hehehe) & Leman house (Redzuan)dah ada, come on la idris house…Leman house calon K.I.V ada lagik nih aku rasa, Baber, Arep etc… kita fight all nite long, Pay ader brani main satu pool la ngan aku…heheheh..

  34. AK Says:

    Redzuan,
    guess we still have room to slip a few more in…cepat sket lah..we are confirming our booking with the hotel in one or two days..
    Mana Nik Anas niih…cakap byk habuk langsung tarak…now we know lah sape yg mcm TIN KOSONG

  35. nad Says:

    atas sebab2 yg tak dpt dielak, aku kena cancel lak pegi pd. ada hal penting 7 dgn 8 tu.

  36. En. Zamir Says:

    laaa.. poy la ko ni nad…cheiss

  37. ladoe Says:

    sape yg nk pegi lg cepat kontek ajak..
    will confirm booking within 2 days..
    plotter?? kene ajar dulu wei.. dh lupa..
    taknak la sayur sgt nnt..

  38. anas Says:

    AK: timewise, aku mmg free…financially je tak dapat nak commit (bulan ni renew road tax+insurance, plus deposit bilik sewa baru), sori ok terpaksa menjadi tin kosong, i have personally explained myself to bob and ladoe. sekian terima kasih.

  39. ridhuan Says:

    mainlah whatever game korang nak main, i’m just looking forward to seeing all of you. seriously gotta have a gateaway weekend

  40. prot Says:

    sori tukar topik,

    err..ader sesape tau ttg result SPM bbudak koleq utk tahun ini (sesi 2006)?

    admin boleh jugak ltk soalan nih as new topik kalau nak.

    tq

  41. anas Says:

    SPM 2006 for koleq:
    10A1s – 6
    10As – 27
    Straight As – 33

    Compared to last year:
    10A1s – 16
    10As – 34
    Straights As – 50

  42. pay Says:

    SPM 2006 for koleq:
    10A1s – 6
    10As – 27
    Straight As – 33

    Compared to last year:
    10A1s – 16
    10As – 34
    Straights As – 50

    >> hmm.. mcm makin bangang je result SPM budak2 skrg..

    hadi, aku rasa ko kena kasi briefing sikit la kat sini teknik2 main plotter ni, aku rasa aku pun nak kena recap balik.. xde hal punya nak satu pool dgn ko. jgn ko yg kena sayur sudah.. hahaha

  43. ladoe Says:

    List yg dh bayar n konfem join:
    1. Pyan
    2. Ajak
    3. Bob
    4. Ladoe
    5. Zamir
    6. Yuyu
    7. Pay
    8. Hadi
    9. Bangga
    10. Syuk

    K.I.V
    1. Ewe
    2. Fadal
    3. Azad
    4. Alek
    5. Hazriq
    6. Punk
    7. Botak
    8. Peah

  44. AK Says:

    Yang lain sume….ckp byk habuk pun tarak …

  45. ladoe Says:

    sembang pung pang pung pang..

  46. d10 Says:

    gaji beribu 150 pun kedek ke? mak tam betul la korang ni.

  47. d10 Says:

    bobby! dapat sorang lagi cukup la flight kita. on ke tak?

  48. ammir Says:

    brothers, aku tak gi sebab tugas rasmi.. tapi tak jauh pn dari korang. i’ll be at guoman resort PD dat same wkend. boleh join lepak2 ngan korang tak malam tu?

  49. zahack Says:

    aku diam je sebab aku takut takleh commit nanti ajak marah, so sekarang confirm takleh commit sebab tugas rasmi gak so aku bagi satu post and i ain’t no mak tam kedek la yuyu…ahaha!

    amir…tugas rasmi kat PD is such a cliche la..ehehe

  50. syuk Says:

    zahack, at least he’s making an effort to join the rest of us that night…ur ‘tugas rasmi’ kat mane pulak? ko kalo datang ofis aku bukannye nak helo ke ape..

  51. zahack Says:

    syul: tugas rasmi kat kemaman. lenkali aku datang aku helo and banje ko minum kat kafe…sori for the inconvenient created, pis🙂

  52. hadi Says:

    ni apa cerita plak ni..dah tanak pergi macam2 alasan,
    amik la contoh pekerja “contoh” ni…
    aku ada office retreat kat langkawi on that wiken…tu laa, dah dari dulu lagik pandai ngelat so aku dapat mengescapekan diri dari retreat tu…padahal retreat tu of course la penting…tapi aku rasa without me pun retreat tu pun boleh dijalankan juga…so zaha, mintak la orang lain gantikan pegi kemaman tu..bukan nyer best pun gi kemaman, ko gi INTIM ke??nak seribu daya, tanak seribu dalih..

  53. zahack Says:

    aiyak, i should have keep quiet :p

  54. pay Says:

    hadi : ko tak takut ke boss ko baca blog ni. karang blum pun ko nak escape dah kantol. hahaha..

  55. hadi Says:

    dari segi probability theory nyer menyatakan:
    P = xz*2 (Yx) x (Ym)/ (Yk)/Zm2 – jM

  56. syuk Says:

    equation tu Bur pon blom tentu paham….

  57. hadi Says:

    eh…apasal tak abih comment aku ni…akoh, ni sambungan nyer…
    so, mengikut teori yang di pofularkan oleh Kutzjek Mihaikronolotzkit, seorang penyelidik unggul dalam ilmu pengescapan telah meyakinkan aku bahawa aku takkan terkantoi…

  58. AK Says:

    So in conclusion..nak seribu daya, tak nak seribu dalih..rather than living a live like an empty can without good use, better pegi recycle and make good something out of it…

  59. airwhere Says:

    Bob! flight cukup tak? aku br pindah jb ni tu yg tak dpt mengonferm pemergian ke pd ni. mache bleh ckp benda ni tak jadi plak. arep mana huh? takkan nak main ngan hadi jer

  60. hadi Says:

    Ewe: ada aku, yew-u and bob je yang comfirm…yang lain dialuk-alukan, if not, satu flight pun jadi laa..

  61. AK Says:

    aku nak join tapi tak pernah main. boleh ke?…eheh…somebody teach me lah

  62. BoB Says:

    Ewe!….ngko dah confirm pegi? baik confirm btul2 so boleh pegi buat satu flite (Aku, hadi, yuyu and Ewe). The golf game is plan to be on saturday. For any suggestion pls inform me. If u guys wanna come early to PD please inform me too..so I’ll can arrange for any accomodation a day before or early check in.

    Ladoe and ajak pls review the list of ppl going to PD and pls include Qaposh and Punk in.

    FYI, I’ve paid the deposit to the Hotel in PD and the holiday is confirm to proceed. I need the final list before 1 April room booking and dinner reservation.

  63. d10 Says:

    and ladoe dont forget to bring back some china dolls for our kepuasan bersama.

  64. ladoe Says:

    Updated List:
    1. Pyan
    2. Ajak
    3. Bob
    4. Ladoe
    5. Zamir
    6. Yuyu
    7. Pay
    8. Hadi
    9. Bangga
    10. Syuk
    11. Punk
    12. Kaposh
    13. Peah (??)
    14. Ewe (??)

    china dolls bebeh.. i’ll try it first locally, then will evaluate either worth or not?

  65. BoB Says:

    Yale!!!

    Good enough….reasonable people for having plotter game. We might do a lucky draw and prize for the plotter winner. But people that had paid only are qualify for the prize, tq!

    So, anyone else interested to join are invited to pay.

    Pay roll…tanya sket Ewe tuh nak pegi ker dak?

  66. ladoe Says:

    achtung!!
    4 tempat lg to make 18 (maksimum), so sape nk pegi lg, blh berurusan dgn ajak or bob..
    cam biasa la, sape cepat dia dapat..

  67. Nawal Says:

    china dolls?apa tu?

  68. pay Says:

    alahai china doll tu lebih2 kurang dengan barbie doll kot.. xpun goo goo dolls.

  69. airwhere Says:

    pay bro: tau ke china doll?? bukan ‘ekin’ doll ker..?
    bob bro : takde number ac pun? camner nak byar..hutang dulu lah! 1 more thing.. takkan tee off kul 1030?? panas giler bro.. 8 am ok? takpun 2 pm je terus.

  70. Nawal Says:

    holiday batch kat batam,boys only. pay jd guide. anyone in?;)

  71. d10 Says:

    bro lu nak buat open house ke kat batam? kalau lu belanja sep sikit. bil air gua pun dah tertunggak ni – roy rx7

  72. hadi Says:

    please boyz don’t creat any problem rit here…bil air tertunggak ke, bil astro ke, kedit kad ke, indah water ke, nursery anak ke, saman trafik ke, u don hav to mention it rit here..if dah tertunggak tu pegi la post ofis ke, bank-bank yang berkenaan ke, maybank 2u ke, cimb clicks ke apa ke untuk setelkan your poblem tu…ish ish ish, poblem camtu pun nak heboh2.. sure kecoh la u alz ni..

  73. Nawal Says:

    ni kenapa bil air tertunggak ni.punye byk tmpt pembayaran kat kl tuu tkkn satu pun tak boleh dipalam.adri yg kt tgh2 laut tu lagi susah, tk penah pon komplen.

  74. pay Says:

    wallauehh.. ini mcm aku nk kena pakai nick samaran la.
    panas la nama aku…

    ewe – ko konpem pegi PD dgn aku? seat belakang kosong lg ni, ada bahan?

    nawal – ko kat jb sampai bila? ko pegi PD x?

    hadi @ president – aku ingat belum smpat holiday ni ko dah kena ISA kot.. hahaha.. jgn marah bro

  75. BoB Says:

    Golf @ PD: 8am Sat.

    Confirm Golfers: Bob, Hadi, Yuyu and Ewe.
    Possiblity golfers will arrive PD on Friday night. Anyone else wants to join the golf group please inform me before wed 4th april 2007.

    Confirm holiday jadi!!!

  76. syedfazal Says:

    stargazing?? haha with telescopes? or just chilling on the beach with a bonfire??

  77. d10 Says:

    aku takleh main golf. sapa sapa nak ganti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: