Trail of thoughts

by

Since aku dah nak kene kluar dari rumah yg aku duduk skrg…agakla tensen skrg sbb bnyk bende yg nak kene buat. aku n wife aku tgh bertungkus lumus packing barang rumah n lepas ni nak kene kemas la pulak. . so quite dreading nak kene basuh dapur, vacuum rumah sume n basuh toilet. tp then i said to myself “ala…bukannye teruk sangat basuh toilet…it’s not like dalam jamban tu ade tahi yang dah keras and kering and melekat kat dinding jamban tu…” and kat sini la trail of thoughts aku bermula…

sebab aku teringat tempat last skali aku jumpe tahi yg dah keras and kering melekat kat dinding jamban is dekat gimnasium yg dekat blok F1 and F2 kat koleq dulu. bukannye nak cakap yg since koleq dulu aku x penah jumpe tahi dalam jamban, tp yg dah kering sekelempap mcm tu mmg x penah jumpe kat tmpt lain la…agak la trauma tengok bende tu.  smpi skrg pun boleh ingat hahah

pastu teringat la plak yg batch kite buat dinner kat gim tu. rasenye la it was mase kite F4 kut. ke F5? aku pun x pasti sangat. memory aku ni kdg2 agak karut sket (understatement of the year if you ask cik isteriku tersayang heh). kite ade main band jugak mlm tu, aku ade main gitar lagu ape mmg x ingat. tp yg aku rase aku ingat dengan konfemnye adelah Pawe and Firhan main trumpet to the song of I will survive. quite a fun night. and malam tu aku ingat, aku, asyuk, raqib, baung, and idnin rasenye amik gmbr same2 sbb kelas yg same since F1.

then teringat lagi things yg pelik2 yg terjadi kat aku mase kat koleq dulu. contohnye jadi tokan order kat Pavi dengan kandaq, pay, maoi etc. tp yg paling x boleh lupe is mase jadik runner dengan Maoi mase F3. Aku x ingat sangat sape tokan besor mlm tu, mungkin Cop (pavi) kut. tp aku and maoi yg jadik runner. so salah satu tugas malam tu is hntr order ke new hostel. so kitorg cilok kejap beskal meor, and naik beskal hntr makanan ke New Hostel pukul 3-4 pagi. Ko ingat x maoi? ko yg bawak beskal tu aku duduk belakang sambil pegang 2 beg order yang besor and berat. Cantek je masuk jalan kat sebelah gajah nyusur new hostel tu kene la pulak kejor dengan anjing. heh kelam kabut cube nak sep diri n makanan. xtau la camne buleh survive malam tu. hehe

pastu dari situ teringat pulak mase F2, kite kene beratur ramai2 balik dari prep malam all the way dari blok F2 tu ke new hostel. mase lalu kat depan overfloor ade la plak F5 jamban2 duk kacau2 heh kene buat bodo je lalu smpi ke new hostel.

pastu teringat ape lagi yg kite buat ramai2 satu batch. n yg paling boleh ingat is buat jalur gemilang besor gile n letak kat overfloor tu. quite gempaq la jugak. siap buleh tumbang bendera tu. kelam kabut kejap. tp berjaya jugak kite naikkan balik heheh

another thing yg aku ingat yg batch kite kene buat same2 is mase F1 kene meniarap ramai2 dalam common room prep school pastu kene pijak dengan si Paipon yg mcm haram tu. teruk betul perangai. tp x silap aku jambu2 die yg dorm A x kene pijak…hampeh hehe

quite cool reminiscing on life kat koleq dulu. bnyk lagi bende yg aku duk teringat tp karang nanti panjang sgt plak tulis. yg paling kelakar is that my trail of thoughts ni stat sebab teringat tahi yg keras and kering melekat kat dinding jamban. hahaha hampeh

Zamir

17 Responses to “Trail of thoughts”

  1. amin r Says:

    eww.. menyesal aku baca sambil makan

  2. syuk Says:

    raqip, baong, aku, ko ngan asmaldo..bukan nin tp aku pon lupe time F4 ke F5…heheh

  3. D57 Says:

    Zamir,

    Ko ingat tak lagi kekejian ko – bagi aku mild 7 badaq time kita jadi anak tokan malam sports day 96?. Gila jahat.

  4. litium Says:

    zamir, hahaha trail of thoughts kau was triggered by tahi yang keras dan melekat kat dinding jamban. LOL!

  5. semaun Says:

    Just a thought, we should make a batch wiki so that everyone can edit each other’s record of events. Can be compiled later and be distributed on CD/DVD/paper. Am I alone here?

    — Biro Cinta IT

  6. herman Says:

    adekah dinner di gym itu untuk meraikan cikgu rozana yang endak berpindah
    kalau yang itu aku ingat la cikgu rozana nanges dengan nyanyian wan azha

  7. anip mambo Says:

    semaun : good idea!in fact,after reading batch 94 punya blog on kenangan zaman sekolah,plus the fact they came out with a dvd/vcd with recordings zaman kat koleq dulu,teringin pulak aku nak tgk something similar for our batch.

  8. semaun Says:

    >>zamir
    Aku boleh confirmkan nin not in the same class dgn ko dari form 1. Yang sama dengan nin sampai F5, aku je, heheheh.

    >>anip
    My first supporter!

  9. d10 Says:

    maun tunggu apa lagi. start aje.

  10. zongtwi Says:

    Yep, bukan idnin, tp asmadib. mintak maaf ye asmadib… konfius sket. heh

  11. amin r Says:

    awesome idea, ma’on. you have my vote.

    just a thought, be sure to filter some stories that could be used against anybody in politics, corporate, business and/or social world. (hint: anwar ibrahim). having conspiracies against you is bad enough, having hard copied evidence is just askin’ for it..

  12. anas (bukan nama sebenar) Says:

    hahaha, kontroversi paling besar aku masa f2…ngeh ngeh ngeh…

  13. zongtwi Says:

    hahah…aku tahu ape yg terjadi mase F2 tu anas..heh hampeh

  14. semaun Says:

    >> all
    Wiki already installed, and currently experimenting with the wiki. Will post the link when I think it’s ready for consumption. Planning to make it private by default, so if information leak does happen, it is an insider’s job (read Dunn).

  15. nikanas Says:

    zamir: shhh…haha

  16. semaun Says:

    >> all
    Can you guys try out the wiki? Still under heavy construction, but is quite usable. Registration is required, and for better authentication (and faster approval), you have to sms me your login name to zeroh won tree tree nyne nyne (batch number).

    http://mckk9498.azamshul.com/wiki

  17. Batch Wiki is online « M C K K 9 4 9 8 Says:

    […] The site requires approval from moderator (currently me alone), so can you please sms me your username after you have registered on the site? Get my number from here. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: