two things i want to let go

by

1. perodua kelisa original absorber and springs, baru lagi, dua bulan pakai aku tukar, keta kena lowered, baru best, hehe – rm200.00. click for full size pic

abs-n-spring-9.JPG

2. desktop PC: rm1800.00, baru dua bulan, pastu aku pun dah jarang sangat guna pc kat umah.

  • intel pentium 4 3.2Ghz on Intel D915PBT motherboard, SATA cable included (4 slots)
  • kingston 1GB DDR RAM
  • 20GB (primary) + 40GB (secondary) hard disk
  • asus DVD Drive – black
  • CDRW Drive – beige
  • graphic card: asus geforce en6500 with 128MB DDR2 memory – PCIE Slot
  • sound card: sound blaster live!
  • on-board LAN
  • dell keyboard
  • microsoft optical mouse
  • 17" flat screen crt monitor – IBM
  • all driver CDs will be included. kotak pun ada lagi.
  • casing hitam, keyboard hitam, monitor hitam, mouse je beige colour.

location: vista angkasa, kerinchi, kl.

– nik anas. zero one two six six six eight five five four.

13 Responses to “two things i want to let go”

  1. semaun Says:

    the geforce, is it agp or pcie? can i get that piece on its own aa? my radeon 9600 just got a capacitor defect, and got pixel artifacts when the shaders starts to kick in.

  2. nikanas Says:

    the geforce is of course la PCIE…ooo cannot buy only that piece, must buy one set. hehehe

  3. alif Says:

    nak mintak pendapat..
    kereta sy ada masalah tayar sentuh bumper..
    absorber ape yang sesuai untuk kelisa..
    mungkin boleh up siket kedudukan tayar drp bumper..

  4. peah Says:

    ooo susah ni masalah ni..

    absorber ada macam2..ok semua..tapi yang aku confuse ni..tayar mana yang pasang kat bumper ni?..

    dan jugak..mana kau dapat blog ni?

    cam ni ah..letak ah gambar keta tu..nanti boleh otai2 kat sini tolong tgk kan..

  5. anas Says:

    en alif, sila masuk http://www.k2oc.com situ banyak otai kelisa/kenari.

  6. pay Says:

    ko pakai rim brapa inci ni sampai leh kena kt bumper..

  7. zahack Says:

    giler jauh tayar kena bumper…kalau sentuh arch tu logik gak…

  8. d10 Says:

    saya rasa awak ni sesuai pakai hilux la en alif. yang tu saya gerenti tayar tak kene bumper. ruang belakang tu pun luas kawasannya. boleh awak meniaga tayar sekali. saya dengar sekarang banyak kerajaan salurkan bantuan untuk usahawan muda macam en alif ni.

  9. ladoe Says:

    syarikat research AC Nielson berminat utk buat survey mengenai tayar, nnt blh la saya syorkn nama anda en. alif

  10. peah Says:

    saya kurang faham dengan soalan en alif ni..

    adakah tayar en alif di pasang pada bumper atau pun bumper en alif di pasang pada tayar?

    yang keduanya, saya rasa2 mungking bumper en Alif hanya ingin bemesra2 dengan tayar en alif..perkara seperti ini selalu saya dapati ketika saya mengamati masalah2 kereta yang diajukan disini..selalunya, apabila sebuah kereta di pasang, semua bahagian kereta itu terletak pada keadaan yang jauh dan yang lebih penting lagi, keadaannya kekal. Namun, setelah beberapa lama mereka hidup berjiran, mungkin mereka ingin berkenalan dengan lebih rapat lagi..

    biasa tu en alif..tak payah la risau..

  11. Poron Says:

    Hahahahaha..camni lah otai² kereta 9498.
    Peah, ko punya satria 9498 apa jadi skarang?
    Ko still dgn dia or dah bercerai?

  12. peah Says:

    sudah tukar la.

    moto hidup satu gf satu kereta..tukar gf kena tukar kereta ah..

  13. Poron Says:

    I saw that satria a few months ago. Dah jadi kereta rally.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: