dipetik dari post bertajuk “telefonisasi” oleh encik litium

by

post baru dari blog saudara adiman saya petik ke sini sebagai pengajaran. post asal adalah lebih panjang dan menarik, tapi bahagian ini yang paling seronok untuk semua orang.

jenis pemanggil:

“2. jenis yang tak penah tepon tetibe tepon – jenis ni sama ada nak bagitau ade org mati atau MLM sahaja. hanya 2 kemungkinan tu aje. so, jadilah kejam dan jangan angkat. hahahah kejam betul. tapi betul. kalau penting sgt mesti dia akan folo up dengan voice message atau sms. kalau tak tu, maka tak penting lah.”

jadi, kengkawan, jangan la termasuk dalam golongan yang tidak sopan ini. boleh jadi menyampah tau nak melayan orang begini. yang dah lepas, lepas la, tapi janganlah menelefon untuk kepentingan ekonomi sendiri. sesiapa pun akan terasa sangsi dan musykil jika seorang kawan yang dah bertahun tak call tetiba call, lebih2 lagi kalau duduk tak jauh pun, dalam satu bandar je (lain la kalau kawan tu baru balik dari oversea).

– nik anas. kini lebih berwaspada.

One Response to “dipetik dari post bertajuk “telefonisasi” oleh encik litium”

  1. litium Says:

    mak aii.. aku terkesima!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: